Castellano

Rocafort aprova caducar el PAI del Bovalar

Rocafort aprova caducar el PAI del Bovalar

    El ple de l'Ajuntament de Rocafort, en una sessió extraordinària celebrada en la vesprada de hui, ha aprovat la caducitat del PAI (Programa d'Actuació Integrada) del Bovalar i resoldre la condició d'agent urbanitzador de l'empresa adjudicatària. Amb els vots a favor de l'equip de Govern (PSPV, Guanyem, IxR i Compromís), Ciutadans, i les abstencions del grup Popular i el grup no adscrit, el Consistori assumeix d'aquesta manera la gestió directa del PAI amb la intenció de desbloquejar la situació, enquistada des de fa anys, després que les múltiples gestions municipals amb l'empresa constructora hagen resultat infructuoses.

    El passat 28 de febrer, el Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat va emetre un dictamen que considerava procedent que el ple declarara la caducitat del PAI per l'incompliment del contracte per part de la mercantil, que tampoc va atendre als requeriments de l'Ajuntament i va deixar d'executar part de les prestacions que havia de dur a terme en uns terrenys que afecten a més de mig centenar de propietaris.

    El document establia que l'empresa havia de realitzar diverses actuacions perquè l'àrea tinguera ús urbanístic, com ara construir una rotonda en la CV-310, canalitzar i connectar la conca de drenatge amb el Barranc dels Frares, a més d'habilitar la connexió i funcionament de la xarxa de clavegueram a través d'EPSAR (Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals), entre d'altres.

    Després que durant l'últim any i mig la regidoria d'Urbanisme haja realitzat gestions amb l'empresa per a intentar solucionar la situació, el ple municipal de setembre va aprovar l'inici del procediment per a resoldre la condició de l'agent urbanitzador, que ha culminat hui. “El PAI és producte d'una època d'abusos i de bambolla urbanística. Ha sigut un projecte executat de manera irresponsable. Els últims mesos, l'Ajuntament ha pres una posició ferma i constant en defensa dels interessos del poble i dels propietaris, que no poden fer ús dels seus solars com a parcel·les urbanes”, ha afirmat el regidor d'Urbanisme, Eduard Comeig.

    Ara, l'Ajuntament opta per la gestió directa del PAI, afectant els béns i els recursos del programa cancel·lat amb la confiscació d'una garantia de 54.243,30 euros, corresponent al 10% dels avals dipositats per l'empresa. El Consistori haurà de revisar la situació actual dels terrenys, les obligacions de l'agent urbanitzador i dels propietaris, per a tractar de donar eixida a una situació  paralitzada prop de deu anys. “La gestió directa ens permetrà conèixer la situació real del pla urbanístic. És un pas necessari per a la solució definitiva del cas”, ha postil·lat Comeig.

     

     

     

    Pujar