14 de desembre de 2019 14/12/19

Les obres de Casa Bou comencen al juliol

Les obres de Casa Bou comencen al juliol - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Les obres de Casa Bou comencen al juliol - (foto 2)

  El ple de l'Ajuntament de Rocafort, celebrat dijous passat, va aprovar el projecte d'execució de les obres de Casa Bou per a adequar l'edifici com a futura seu municipal. Segons va explicar l'alcalde, Víctor Jiménez, els treballs començaran al juliol, amb un pressupost de prop de 900.000€, que serà finançat en un 50% per la Generalitat i la Unió Europea a través dels fons FEDER.

  Casa Bou és un edifici emblemàtic de Rocafort que l'Ajuntament va adquirir el 2002 i que ara recupera perquè siga la seu principal de les dependències municipals. L'objectiu de la rehabilitació d'aquesta alqueria del s. XIV, característica d'aquesta zona de l'horta de València, és protegir un immoble històric, amb una reforma que preserva i realça les seues peculiaritats. "Casa Bou i la seua torre ens identifiquen des de l'horta, que tinga un ús públic és enriquir el nostre patrimoni", va apuntar Jiménez.

  La intenció és que l'espai albergue les activitats municipals de caràcter més institucional i representatiu, com l'atenció al públic i el registre general, el punt d'informació i turisme, el saló de plens, alcaldia o secretaria i intervenció, entre altres departaments.

  L'immoble, situat en la plaça Major, està documentat com una de les primeres cases que es van construir en la localitat. És un edifici característic de l'entorn, en forma d'alqueria valenciana, protegit per conjunt d'interès històric-artístic per la seua peculiar estructura, dominada per la torre-mirador, que defineix el paisatge local de Rocafort.

  ocultar
  Les obres de Casa Bou comencen al juliol
  Pujar