19 d’octubre de 2019 19/10/19

Com actuen els bombers a l'incendi d'un metro?

Com actuen els bombers a l'incendi d'un metro? - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Com actuen els bombers a l'incendi d'un metro? - (foto 2)
  Com actuen els bombers a l'incendi d'un metro? - (foto 3)
  Com actuen els bombers a l'incendi d'un metro? - (foto 4)

  El Consorci Provincial de Bombers de València ha intervingut aquesta matinada en un simulacre d'incendi en un vagó en el túnel entre les estacions de Faitanar i Quart de Poblet.

  Un total de 15 bombers han participat en aquesta maniobra que ha simulat un incendi en el cotxe motor cap en el sentit de la marxa, quedant parat a 200 metres de l'estació de Quart de Poblet. Dins de la unitat hi havia un grup de passatgers, entre els quals es trobava una Persona amb Mobilitat Reduïda (PMR), i amb el resultat d'una desena de ferits.

  Després de detenir-se el tren, el maquinista va comprovar que no podia pagar el foc pels seus propis mitjans, va avisar al Lloc de Comandament i va activar el Pla d'Autoprotecció. El passatge es va dirigir pel passadís d'evacuació a l'eixida d'Emergència.

  En la maniobra han participat efectius de FGV, Policia Nacional, autonòmica i local de Quart de Poblet, Protecció Civil, el 112, el Centre de Coordinació d'Urgències de València (CICU), estudiants de Medicina que han figurat com els ferits i una PMR, que es desplaçava en cadira de rodes.

  "El simulacre és un dels més de 10.000 serveis que anualment realitza el Consorci i tenia com a objectius conèixer la capacitat de resposta interna i externa de FGV en una situació d'emergència, comprovar els procediments, els sistemes d'emergència i protecció així com la coordinació entre els diferents cossos", ha afirmat el president del Consorci, Josep Bort.

  A més, el Consorci ha pogut comprovar les columnes seques que proveeixen als diferents trams. Aquestes estructures permeten transportar i distribuir l'aigua subministrada a peu de carrer per un camió de bombers fins als diferents soterranis del metre.

  Durant l'exercici s'ha activat el tall de la catenària i s'ha provat l'activació dels ventiladors del túnel i els sistemes d'extracció. També l'evacuació amb plataformes d'autorrescate.

  DUES PLATAFORMES D'AUTORRESCAT

  Precisament, FGV ha cedit al Consorci l'ús de dues plataformes transportables d'evacuació de ferits així com dues perxes de posada a terra per a treballar sense riscos. Aquestes plataformes permetran el transport de ferits i PMV en cas d'emergència.

  Per a açò tècnics de Metrovalencia han format als bombers dels parcs de Paterna i Torrent, on se situaran els carretons i que podran utilitzar en tota la xarxa de FGV en cas d'emergència.

   

  ocultar
  Com actuen els bombers a l'incendi d'un metro?
  Pujar