29 de setembre de 2020 29/9/20

Més de 20 establiments hostalers col·laboren en la campanya d'Ecovidrio “pren nota, recicla vidre”

Més de 20 establiments hostalers col·laboren en la campanya d'Ecovidrio “pren nota, recicla vidre” - (foto 1)

  L'Ajuntament de Puçol i Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya, estan realitzant un pla destinat a incrementar el reciclatge de vidre al juny, juliol i agost. Durant la campanya estival "pren nota, recicla vidre", en què col·laboren més de 20 bars i restaurants del municipi, s'instal·laran nous punts de reciclatge i es personalitzaran contenidors amb motius estiuencs per sensibilitzar a la ciutadania.

  Els establiments hostalers que participen en aquesta campanya han rebut poals amb un volum adaptat a les seues possibilitats per facilitar la seua labor de reciclatge; a més, compten amb un adhesiu de local compromés amb el reciclatge de vidre. Per poder participar en els sortejos d'Ecovidrio, durant tota la campanya es realitzaran quatre visites a aquests locals en què s'avaluarà el grau d'implicació i reciclatge que estan realitzant
  "L'Ajuntament està col·laborant per aconseguir promocionar el reciclatge del vidre des de la Regidoria de Residus Sòlids", ha explicat Ana Gómez, edil de l'àrea. "Abans de l'inici de la campanya, vam enviar cartes a tots els hostalers de la platja explicant el seu contingut, les seues activitats, i sol·licitant la seua col·laboració".

  També s'ha contractat personal que, entre altres tasques, s'encarrega d'inspeccionar contenidors i disposa de ferramentes per a reportar qualsevol incidència en temps real. Així mateix, s'estan instal·lant nous contenidors que se sumen als ja existents.

  A cada població se li planteja el repte d'incrementar el reciclatge de vidre durant els mesos de campanya respecte a 2016. A Puçol s'ha proposat un creixement del 20%, que es tradueix en una recollida de 17 tones més de residus.

  Les poblacions que superen el repte rebran un guardó al final d'aquest pla integral de reciclatge en reconeixement a la seua implicació en el reciclatge de vidre. Per aconseguir-ho, els municipis compten amb el suport d'una campanya de comunicació a nivell nacional, regional i local.

  Puçol és una de les 74 localitats hostaleres de tota Espanya en la qual s'està duent a terme aquesta campanya, que comprendrà 7.500 establiments. Des d'Ecovidrio apunten que una tercera part del vidre es recicla a l'estiu. La col·laboració de l'hostaleria, que genera quasi la meitat dels residus d'envasos de vidre, és vital per incrementar la taxa de reciclatge.

  El reciclatge de vidre beneficia en gran manera al medi ambient: si es compleixen les previsions, amb el vidre reciclat en els 74 municipis de tota Espanya que participen en la campanya, s'aconseguirà evitar l'extracció de més de 36.800 tones de matèries primeres –que equivalen a quatre vegades el pes de la Torre Eiffel–.

  Així mateix, la intenció d'aquesta actuació és evitar l'emissió de 20.500 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera, la qual cosa tindrà un efecte en el medi ambient semblant a retirar 5.000 cotxes de la circulació durant 1 any.

  Les dades relatives a 2016 indiquen que els ciutadans de Puçol van reciclar, en total, 285.920 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar una mitjana de 14.7 quilograms. A més, el nostre municipi se situa amb una mitjana de 211 habitants per contenidor i compta actualment amb 92 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

  Nacions Unides ha proclamat 2017 com l'Any Internacional del Turisme Sostenible amb la intenció de sensibilitzar a la ciutadania sobre la necessitat de minimitzar l'impacte en l'entorn d'un dels sectors econòmics més importants en tot el món.

  Pujar