23 de febrer de 2020 23/2/20

La bandera blava torna a onejar en la platja de Puçol

La bandera blava torna a onejar en la platja de Puçol - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La bandera blava torna a onejar en la platja de Puçol - (foto 2)
  La bandera blava torna a onejar en la platja de Puçol - (foto 3)

  Les banderes blaves onejaran en les platges de Puçol i la Pobla de Farnals un any més. El seguiment i la implicació en el control de les àrees i la formació especialitzada que reben els tècnics de cada àrea són fonamentals per a minimitzar l'impacte en aquests espais. Les platges de València, on quasi totes tindran eixe reconeixement, se sumaran a les de l'Horta Nord.

  «Es tracta d'un repte important per a qualsevol poble xicotet. Mantindre les certificaciones de, no solament bandera blava, sinó també la Q de qualitat turística i les ISO suposa un treball extra», apunta el regidor de Platges, Xavier Alcácer. «En una de les ISO va haver-hi canvis en les exigències que demanen per a realitzar la certificació, per la qual cosa l'any passat vam començar les adaptacions a les noves i enguany hem acabat de posar-nos al dia».

  Pel que fa a la bandera blava, «exigix una part ambiental destacable. Últimament es reclama una major implicació de l'administració, tant de càrrecs polítics com dels tècnics, en el seguiment i la conscienciació de les conseqüències que té el seu treball sobre aquest tema. És significatiu conéixer-les i estar sensibilitzats per a minimitzar l'impacte en estos espais», assenyala. Per això, és important «el seguiment i la implicació política en el control de les àrees, i la formació especialitzada dels tècnics de cada àrea per a reduir els efectes negatius».

  Enguany, «la carta de serveis de la platja estarà a la disposició de l'usuari en francés i anglés, per la qual cosa es millorarà en temes de comunicació», indica Xavier. Així mateix, el regidor subratlla que, «durant els últims anys, hem ampliat l'oferta d'activitats culturals i d'oci, tant des de Turisme com des de Cultura, que van a la platja a l'estiu».

  València conserva les set banderes blaves que ja tenia l'any passat. Pinedo continua sent l'única platja del municipi que no comptarà amb aquest distintiu, que va perdre en 2017, en continuar permetent l'entrada de gossos.

  L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), secció espanyola de la Federació Europea d'Educació Ambiental, ha atorgat les banderes blaves a les platges certificant la qualitat de l'oferta turística dels municipis valencians. Un any més, la Comunitat ha passat l'examen amb nota i és l'autonomia espanyola amb major nombre de distintius.

  La Comunitat suma tres noves banderes per a les platges i assolix les 132. A més, 14 ports han aconseguit este distintiu, un menys que en 2017. D'esta forma, ha obtingut 146 guardons, més del 20% dels quals onejaran a Espanya.

  Alacant és la província que acumula més guardons, amb 68 (gana quatre respecte a l'any passat), enfront dels 33 de la de Castelló (perd una) i els 31 de la de València.

  Pujar