elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 450 alumnes ja han gaudit del festival de curts XS Puçol… abans de la inauguració!

Més de 450 alumnes ja han gaudit del festival de curts XS Puçol… abans de la inauguració!
  MÉS FOTOS
  Més de 450 alumnes ja han gaudit del festival de curts XS Puçol… abans de la inauguració! - (foto 2)
  Més de 450 alumnes ja han gaudit del festival de curts XS Puçol… abans de la inauguració! - (foto 3)
  Més de 450 alumnes ja han gaudit del festival de curts XS Puçol… abans de la inauguració! - (foto 4)
  Més de 450 alumnes ja han gaudit del festival de curts XS Puçol… abans de la inauguració! - (foto 5)

  Els dies 20 i 21, dins de l'horari de classe, quatre centres educatius de primària i dos de secundària han portat a l'alumnat a l'Espai Jove per a gaudir de sessions especials de curtmetratges ajustats a la seua edat, que han sigut presentats per animadores —en el cas de primària— i han finalitzat amb debats amb participació dels assistents —en secundària—. Tot això com a avantsala educativa al 10è Festival de Curtmetratges XS Puçol, que s'inaugura el divendres 22 a les 19 hores.

  A més de difondre el món del curtmetratge entre els veïns de Puçol, un dels objectius del festival XS Puçol és acostar al públic més jove al Cinema, així, amb majúscules. La possibilitat de veure, en companyia dels seus professors, uns títols triats específicament per a la seua edat i, al costat de la projecció, realitzar activitats lúdiques i formatives és una de les activitats que completen el festival des de la seua creació fa deu anys.

  Alumnes de 3r i 4t de primària dels col·legis Bisbe Hervàs, Luis Vives, Jaume I i Virgen al Pie de la Cruz han gaudit de la projecció de tres curts durant els matins del dimecres i dijous: Nacer, Piccolino i Goodnight SPA.

  Com a novetat, les projeccions anaven precedides d'una activitat d'animació a càrrec de Raquel i Amparo, i d'una votació per a les millors amb un sistema molt particular i que en res s'assembla als habituals jurats dels certàmens. Tot amb l'objectiu de fer-los reflexionar, però també de gaudir de l'experiència d'anar plegats al cinema i submergir-se en la màgia de la sala fosca.

  Per part seua, alumnes de 2n de batxillerat i 1r d'administratiu de l'Institut d'Educació Secundària i el centre concertat Virgen al Pie de la Cruz han degustat dos curts molt diferents, Loop i Parresia, seguits de sengles tertúlies entre un moderador i l'alumnat present a l'Espai Jove.

  «Cal sembrar l'interès pel cinema en pantalla gran, per compartir amb altres espectadors un espectacle. I el lloc ideal per a fer-lo és el col·legi, en companyia dels seus professors, una idea que hem promocionat des del principi i que cada any compta amb més centres educatius participants: els 450 alumnes que han acudit a estes sessions a l'Espai Jove són una demostració que este tipus de projeccions són imprescindibles», explica José Luis Gómez, coordinador del festival.

  La programació oficial comença el divendres 22, a les 19 hores, amb la projecció d'un vídeo en el qual es recullen declaracions de multitud de persones que han passat en estos deu anys pel festival XS Puçol: directors, intèrprets, crítics de cinema, jurats, organitzadors…

  I continua amb les quatre sessions oficials de curts a concurs: el divendres a les 20.15 hores, i el dissabte a les 18.00, a les 19.15 i a les 20.30 hores, sempre amb quatre o cinc curtmetratges la duració total dels quals s'acosta als 60 minuts.

  Per a finalitzar, el diumenge, a les 18 hores, la gala final amb la projecció dels curts express, el lliurament de premis en les tres seccions (nacional, autonòmica i express), la projecció dels guanyadors i una tertúlia del públic amb els representants d'eixos títols premiats.

  Este cap de setmana, el curt fa gran a Puçol.

  Pujar