elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

SigPobla es presenta en la Universitat Politècnica com a exemple de geolocalització a l’administració local

SigPobla es presenta en la Universitat Politècnica com a exemple de geolocalització a l’administració local
    MÉS FOTOS
    SigPobla es presenta en la Universitat Politècnica com a exemple de geolocalització a l’administració local - (foto 2)

    L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha presentat el programa de geolocalització SigPobla dins les jornades que celebra la Universitat Politècnica de València. La ferramenta permet ubicar en un mapa tots els serveis, les infraestructures i tota aquella informació que puga resultar d’interés per a la gestió municipal.

    SigPobla localitza a través d’una aplicació web les línies d’autobús, les pistes esportives, zones d’esplai, contenidors de residus i fins a un centenar de consultes diferents. Es tracta d’un projecte viu que creix dia a dia amb nova informació i que permet tindre actualitzada qualsevol dada del municipi.

    La Pobla de Vallbona ha estat pionera en la comarca i és un dels municipis que més està apostant per implantar este programari a la província de València. El regidor d’urbanisme ha destacat que la ferramenta s’inicià ara fa un any des del departament d’urbanisme, però ha acabat siguent una aplicació transversal per a tot l’Ajuntament. “Ens permet saber des de la data del canvi de la bombeta de farola i fins a quan té garantia, a com millorar el traçat dels camions de la recollida de residus per estalviar costos”, ha afirmat Juan Aguilar.

    La web SigPobla conté una part d’informació pública que poden consultar els veïns i les empreses informació de serveis, infraestructures i mobiliari urbà. També conté una part dedicada a la gestió municipal. Entre esta informació s’hi troben dades com el recorregut de les processons, cavalcades i altres dades que poden servir per coordinar els serveis de policia local i protecció civil, l’inventari de béns protegits o la xarxa d’aparcaments públics habilitats per a festes.

    El regidor d’urbanisme ha destacat que cada vegada més “els treballadors de l’Ajuntament estan participant en esta ferramenta, el que agilitza la gestió municipal i ajuda a ser més eficient. Volem apostar per les noves tecnologies com una manera de conèixer millor les necessitats del municipi, millorar la qualitat dels serveis i poder estalviar”.

    La presentació del projecte SigPobla s’ha fet dins les jornades que ha organitzat l’Associació GvSig en l’Escola d’Enginyeria Topogràfica de la Universitat Politècnica de València. La iniciativa ha despertat l’interés dels participants com una manera d’aplicar la geolocalització a la millora de l’administració.

     

    Pujar