30 de novembre de 2020 30/11/20

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona realitza proves de COVID als seus treballadors presencials

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona realitza proves de COVID als seus treballadors presencials - (foto 1)
  • Hui dilluns comença el repartiment de mascaretes en les farmàcies de la Pobla per a majors i persones vulnerables

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona realitzarà proves de COVID-19 als treballadors del consistori que es troben més exposats. El test es farà a prop de setanta treballadors que no estan acollits al teletreball i que realitzen la seua faena de manera presencial.

La prova de COVID-19 la realitzaran en primer lloc els policies locals que treballen esta setmana, Protecció Civil, l’atenció domiciliaria de Serveis Socials, conserges, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i aquell personal que està treballant de manera diària als edificis municipals.

Les proves es realitzaran entre dimarts i dimecres a través de l’empresa SERMESA, responsable de la salut dels treballadors, i serà un test ràpid que consisteix en una analítica per comprovar si s’han generat anticossos per haver superat la malaltia, si es té activa o per contra no s’ha estat en contacte amb el virus.

L’alcalde de la Pobla ha assenyalat que les proves de COVID-19 no eren possibles fins ara, però donat que l’empresa SERMESA ja disposa de material per fer-les “l’objectiu de l’Ajuntament és que es puguen fer a tots aquells empleats públics que es troben en primera línea de treball per ajudar a contindre el virus i que les persones estiguen treballant amb seguretat”.

Garcia ha demanat a la portaveu popular, Mari Carmen Contelles, que abandone el populisme en què porta instal·lada des de fa anys i que amb esta situació tan greu per a la salut dels veïns aporte alguna cosa en comptes de restar. L’alcalde ha assenyalat que a cada mesura que se pren per part del govern i se comunica a l’oposició, “Contelles està presentant-la com una iniciativa pròpia però portada a extrems no realitzables”.

En este sentit, l’alcalde assenyala que repartir mascaretes a tots en un municipi amb les característiques de la Pobla no és factible, ni té molt de sentit repartir-les i no reposar-les quan és material d’usar i tirar. Des de l’Ajuntament s’estan repartint milers de mascaretes al comerç, al transbord i a empreses i serveis bàsics que han de treballar.

Tampoc no troba coherent que se “demanen test per a tota la població quan se sap que no es una prova que es trobe al mercat en grans quantitats i lamenta l’afany de protagonisme de Contelles en comptes d’un esperit col·laborador com sí està mostrant el PP en altres municipis”.

Pujar