7 d’agost de 2020 7/8/20

Podem Petrer recolza la vaga del sector de les ambulàncies

Podem Petrer recolza la vaga del sector de les ambulàncies - (foto 1)
  • La formació morada aposta per internalitzar el servei privatitzat i enfortir el sistema sanitari públic

Podem Petrer ha mostrat el seu suport a la vaga indefinida dels treballadors i treballadores dels transports sanitaris urgents convocada pels sindicats UGT i CCOO i iniciada ahir.

Han destacat que es tracta d'una peça essencial en l'assistència de les emergències mèdiques i han remarcat el seu suport a les reivindicacions d'un col·lectiu tan necessari per a la sanitat pública i que ha patit, i segueix patint, des de fa anys un empitjorament de les seues condicions laborals i salarials.

En aquest sentit, han assenyalat que els treballadors i treballadores d'ambulàncies, realitzen una labor no sempre reconeguda ni valorada, ni per la població ni per les autoritats sanitàries i que és essencial en l'atenció de les emergències i urgències mèdiques.

A més han recordat que aquest col·lectiu està format per al voltant de 1.800 treballadors i treballadores al País Valencià, que arrosseguen en els últims anys reduccions salarials i precarització en les seues relacions laborals oberta amb la reforma laboral.

Així mateix afirmen que l'exigència d'aplicar conveni col·lectiu sectorial autonòmic, alguna cosa que està arreplegat en els plecs de la concessió del transport sanitari valencià terrestre i que superaria els múltiples convenis d'empresa, que afebleix la part laboral. Destacant que els sindicats reclamen millores salarials i laborals i plans de conciliació laboral i familiar.

Els sindicats han advertit que el contracte no garantia el respecte a les seues condicions prèvies, i que l'ajust, tornarà a recaure en les seues esquenes, generant més treball de mala qualitat i sense respecte a un conveni col·lectiu.

El model de Podemos és internalitzar el servei privatitzat i enfortir el sistema sanitari públic.

Des de la formació morada afigen que si açò no poguera fer-se per haver-se adjudicat la concessió, haurien d'haver-se inclòs clàusules socials d'obligat compliment per les empreses guanyadores, amb sancions clares per incompliment que pogueren portar a rescissió de contracte i reforçant labor inspectora de conselleria.

Pujar