Castellano

Transició Ecològica coordina i supervisa el conveni de reintroducció de l'àguila pescadora en la marjal de Pego

Transició Ecològica coordina i supervisa el conveni de reintroducció de l'àguila pescadora en la marjal de Pego
  • L'acord de col·laboració, subscrit hui entre la Fundació Migres i la Fundació Iberdrola, aprofundeix en els treballs de recuperació de l'àguila pescadora que la Conselleria va iniciar en 2018

La conselleria de Transició Ecològica coordina el conveni de reintroducció de l'àguila pescadora en la marjal de Pego, que s'alinea amb els treballs de recuperació d'aquesta espècie que la Conselleria va iniciar en 2018.

La Conselleria ha acollit aquest matí la signatura de l'acord entre la Fundació Migres per a la reinserció de l'àguila pescadora en la Comunitat Valenciana i la Fundació Iberdrola, en un acte que ha comptat amb la presència de la secretària autonòmica, Paula Tuzón, i el director general de Medi natural, Benjamí Pérez.

El president de la Fundació Migres, Miguel Ángel Ferrer, i el director de la Fundació Iberdrola España, Ramón Castresana, han rubricat el compromís en el projecte de recuperació d'aquest ocell rapaç. Migres s'encarregarà del trasllat a la Comunitat Valenciana, cria i alliberament de 20 pollastres d'àguila pescadora, mentre que la Fundació Iberdrola invertirà 50.000 euros en la iniciativa de reinserció.

Paula Tuzón ha explicat que la Conselleria supervisarà i seguirà l'evolució dels resultats, dins dels treballs de reintroducció de fauna autòctona de l'administració autonòmica. "La Conselleria, a més, ampliarà els esforços en 2022 amb una partida anual de 140.000 euros a l'any per a recuperar l'àguila pescadora, que va desaparéixer del nostre territori a principis del segle passat", ha indicat.

La secretària autonòmica ha destacat que aquest increment d'exemplars alliberats "permetria ampliar la participació activa dels Ajuntaments interessats com els de Dénia i Xàbia que ja han expressat el seu interés en el projecte".

Per part seua, el director general de Medi natural, Benjamí Pérez, ha valorat la vigilància i coordinació de la Conselleria per a continuar avançant en el compromís de les empreses per a adequar les seues línies elèctriques. En els últims quatre anys la xifra de correcció de suports s'ha multiplicat per 30, passat de 100 a 3.000.

Finalment, el president de Migres ha repassat la trajectòria de la Fundació centrada en desenvolupar propostes viables de reintroducció d'ocells com l'àguila pescadora i l'àguila imperial, mentre que el director de la Fundació Iberdrola ha posat l'accent en el fet que el conveni és el primer de l'entitat, en matèria de biodiversitat, en territori valencià.

Pujar