29 d’octubre de 2020 29/10/20

Paterna s'il·lumina de morat en el Dia Internacional del lupus

Paterna s'il·lumina de morat en el Dia Internacional del lupus - (foto 1)

  L'Ajuntament de Paterna se sumisca al Dia Mundial del Lupus que se celebra el 10 de maig per a donar visibilitat i conscienciar sobre la malaltia entre els veïns i veïnes del municipi.

  Des de les 10 del matí i fins a les 13 hores, hi ha instal·lada en la porta de l'Ajuntament una taula informativa en la qual també col·laborarà l'Associació Valenciana d'Afectats de Lupus (AVALUS) per a informar sobre la malaltia, i els serveis i programes d'activitats que es duen a terme des de l'associació.

  "Amb aquesta iniciativa es pretén impulsar la prevenció i la promoció de la salut a Paterna, conscienciant sobre aquesta malaltia que afecta al 1% de la població d'Espanya", ha assenyalat el regidor de Sanitat, Julio Fernández, qui ha destacat que "és important donar visibilitat a aquesta patologia, perquè els ciutadans coneguen els símptomes i conseqüències que el lupus té sobre la salut en general i d'aquesta manera aconseguir un major suport als afectats com a les seues famílies".

  A més de la campanya informativa, a partir de les 21 hores, la façana de l'Ajuntament s'il·luminarà en morat, color identificatiu de la malaltia amb l'objectiu de donar visibilitat a la malaltia i reclamar una major conscienciació sobre el lupus que millore el seu diagnòstic i tractament, i fomentar la recerca.

  Què és el LUPUS?

  El LUPUS és una malaltia del sistema immunitari en la qual el mecanisme de defensa del nostre organisme per raons desconegudes comença a atacar-se a si mateix. No té causa coneguda encara que la recerca evidencia la implicació de factors genètics, hormones, infeccions fins i tot víriques, i l'exposició als rajos ultraviolat.

  Al voltant del 90% dels casos afecten a dones, principalment d'entre 15 i 55 anys d'edat. Una vegada diagnosticats, els pacients necessiten supervisió mèdica constant i un tractament continuat per a afeblir els símptomes.
  No obstant açò, amb el seguiment adequat, un percentatge elevat dels pacients amb lupus, són capaços de portar una vida normal. Actualment no té guareix definitiva, però pot ser controlada. El diagnòstic primerenc i els controls estrets són la clau per a millorar la qualitat de vida de les persones que ho pateixen.

  Pujar