elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Alcalde de Paterna entrega els 67 Xecs Emprenedors de 2018 i duplica el nombre d'ajudes

L'Alcalde de Paterna entrega els 67 Xecs Emprenedors de 2018 i duplica el nombre d'ajudes

  L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, acompanyat de la regidora de Comerç, Eva Pérez i el regidor de Protecció a les persones i Participació Ciutadana, Julio Fernández ha entregat aquesta vesprada els diplomes que acrediten la concessió del Xec Emprenedor a tots aquells paterners i paterneres que, durant 2018, van iniciar una activitat econòmica en el municipi.

  Durant l'acte, celebrat en el Saló de Plens, el primer edil ha assenyalat que "en 2018 s'han duplicat les ajudes donades respecte a l'any anterior el que demostra el bon moment de creixement econòmic que està vivint el municipi".

  A més, l'Alcalde ha volgut ressaltar la importància de les dones en el desenvolupament econòmic local "el 55% dels xecs concedits han sigut a dones que han apostat per obrir els seus propis negocis a la nostra ciutat, contribuint de manera fonamental a situar a Paterna com a municipi líder de la província en nombre d'autònoms".

  Així mateix, Sagredo ha explicat que l'import mitjà de cada xec ha sigut de 1.113,45 euros "un incentiu que ha permés a l'Ajuntament donar suport noves oportunitats laborals i ajudar en l'inici de l'activitat empresarial als paterners i paterneres".

  Aquestes ajudes, a les quals el consistori ha destinat una partida de 74.600 euros, s'han empleat per a obrir diferents tipus de negocis com a cafeteries, botigues de roba, perruqueries, pastisseries, assessories comercials i d'assegurances, agències de publicitat o empreses de transports entre altres.

  A més, per col·lectius el 30% dels xecs s'han concedit a menors de 35 anys i un 15% a aturats de llarga duració.

  Finalment, el primer edil ha recordat que el número d'alta d'autònoms en el municipi ha crescut un 3% en l'últim any, aconseguint una xifra rècord de 4.678 autònoms "unes dades que, sumats al creixement de les nostres cinc àrees industrials, situen a Paterna com un dels municipis amb major nivell de població ocupada, amb més de 40.000 treballadors i treballadores"

  Pujar