6 d’agost de 2020 6/8/20

Demanen més control per evitar els robatoris que estan patint els llauradors de Paterna

Demanen més control per evitar els robatoris que estan patint els llauradors de Paterna - (foto 1)
  • Compromís reclama un control més estricte del compliment de les recomanacions sanitàries establides

Compromís per Paterna ha demanat més seguretat al municipi després de conèixer les notícies que parlen de falta de cumpliment de les recomanacions sanitàries i de robatoris en les collites dels llauradors als horts de la localitat. Fonts de la formació indiquen que "si bé és cert que estem en temps extraordinaris i poc habituals, el fet que la gent estiga utilitzant els camins de l’horta per fer exercici o passejar masivament, cosa que abans no feien, també caldria cuidar als nostres llauradors que estan patint robatoris als seus horts".

Per este moitu, el regidor de la coalició, Carles Martí, ha anunciat que, "anem a sol·licitar al nostre ajuntament que prenga les mesures necessàries per a fer compatibles les dues activitats.

En Paterna, com tots i totes coneixem, són pocs els accessos que existeixen per comunicar l’horta amb el poble, per això creiem que és molt factible que en les hores de màxima afluència, es faça, per part de la policia local, patrulles i controls en els accessos i camins del poble cap a l’horta, de manera que es puguen evitar robatoris i massificacions de gent en eixos espais".

"D'altra banda també demanem que des de l’ajuntament s'aprofite el bando diari que s’està fent per a conscienciar a la població de que cal mantindre les normes de bé comú en els seus passejos i respectar els horts i les seues collites. Un bando en el que cal informar, a més a més, de les mesures sanitàries que la gent ha de fer servir en les seues eixides perquè no posen en perill a la resta de veïns i veïnes, com l’ús de mascaretes, les distàncies recomanades i que tenen que seguir la marxa en el mateix sentit per tal d’evitar aglomeracions", ha argumentat el regidor de la formació.

Des de la formació indiquen tindre clar que la  majoria de paterners i paterneres compleixen molt bé amb les normes de convivència, i que assoles una xicoteta part de la ciutadania són els que estan generant estos problemes. "És per esta raó que des de Compromís per Paterna considerem que alguna cosa s’ha de fer per a solucionar sendes problemàtiques. És un moment molt difícil per als nostres llauradors, i qualsevol pedra en el camí que es puguen trobar li pot fer molt més difícil l'eixida d’aquesta crisi. Cal concienciar-se que si volem tornar a la normalitat cal cumplir les recomanacions sanitàries i, per damunt de tot, no perjudicar als demés".

Pujar