elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dos joves estudiants valencians aconseguixen la glòria: representaran a Espanya després de guanyar les Olimpíades de Biologia i Física

Dos joves estudiants valencians aconseguixen la glòria: representaran a Espanya després de guanyar les Olimpíades de Biologia i Física
  • Katia López i Carlos Calderón han vist reflectit el seu treball, dedicació i esforç

Dos joves valencians obtenen les medalles d'or a nivell nacional en les Olimpíades de Biologia i Física. Tots dos són estudiants del Col·legi Mas Camarena i representaran a Espanya en les següents fases, la internacional i l'europea de les respectives Olimpíades.

L'alumna Katia López, de 2n de Batxillerat del Col·legi Mas Camarena després de guanyar la fase autonòmica i superar en l'Olimpíada Nacional de Biologia dos exàmens teòrics, amb un total de 175 preguntes de totes les àrees de les Ciències Biològiques, i proves pràctiques de laboratori de bioinformàtica, microbiologia, fisiologia vegetal, zoologia i ecologia, ha aconseguit el primer lloc de la fase nacional en este certamen científic. Cal destacar que l'Olimpíada de Biologia va començar amb un total de 3188 participants de 715 centres educatius públics i privats. Els seleccionats en cada territori van ser 58, finalistes que van competir al costat de Katia, que finalment es va proclamar la guanyadora. Això implica que l'alumna Katia representarà a Espanya en l'Olimpíada Internacional de Biologia (OIB), que tindrà lloc el mes vinent de juliol en Kazahkstan.

D'altra banda, l'alumne Carlos Calderón, de 1r de Batxillerat del mateix centre, es convertix en el primer estudiant de València que guanya l'Olimpíada Espanyola de Física en la seua fase estatal. En la seua fase nacional celebrada a Granada, amb una prova experimental de 3 hores de duració i una altra prova de tipus teòric, de 4 hores, amb 3 problemes, tot un repte per als participants. Este assoliment li dona a Carlos l'oportunitat de formar part del grup nacional de 5 estudiants que participaran en les Olimpíades Europees que se celebren a Geòrgia a final de curs.

Tots dos alumnes del Col·legi Mas Camarena veuen reflectit en estos resultats el seu treball, dedicació i esforç, no sols realitzat en Batxillerat sinó en l'etapa de secundària, en la qual també van obtindre grans resultats tant dins del centre com en altres certàmens externs al col·legi.

En el Departament de Ciències del centre potencien les vocacions científiques “Carlos és un alumne que des de xicotet ha mostrat gran interés per esta branca”. Per això, des de Mas Camarena se li ha animat a participar en diversos concursos, el curs passat va guanyar les Olimpíades Científiques, representant a Espanya a Bogotà. I enguany, se li ha preparat per a les Olimpíades de Física i les de Química estant en 1r de Batxillerat, “sabem que estan dirigides a alumnes de 2n de Batxillerat, però vam saber que podia aconseguir este repte”, afirma la seua professora de Física, Elena Leal.

Heli Escrig, professor de Física de 2n de Batxillerat de Mas Camarena, a qui Carlos va consultar durant la seua preparació per a les Olimpíades, destaca, a més de la seua humilitat i bona predisposició, la gran capacitat i dedicació de l'alumne, que havia estudiat i confeccionat pel seu compte uns excel·lents apunts amb continguts d'un nivell superior al del seu curs; tenint a més assimilats complexos conceptes físics que era capaç d'aplicar amb soltesa en problemes pràctics: “un estudiant brillant amb un enorme potencial.”

Per part seua, la professora de Biologia, Nuria González, ha acompanyat a Katia durant tota la preparació per a esta Olimpíada “Em sent immensament orgullosa d'haver sigut la professora de biologia de Katia durant estos 2 anys i que la meua passió per la biologia hagen aportat un granet d'arena a este gran èxit”, ha reconegut la seua professora.

La trajectòria d'estos alumnes és impecable, de fet Carlos Calderón, porta a la seua esquena altres guardons, com són; la medalla de plata en l'Olimpíada de Matemàtiques Espanyola de 2024. Des del Col·legi Mas Camarena es motiva i s'impulsa a l'alumnat a traure el millor de si mateix, un nivell d'excel·lència que busca fomentar, les vocacions de cada estudiant.

MÉS FOTOS
Dos joves estudiants valencians aconseguixen la glòria: representaran a Espanya després de guanyar les Olimpíades de Biologia i Física - (foto 2)
Dos joves estudiants valencians aconseguixen la glòria: representaran a Espanya després de guanyar les Olimpíades de Biologia i Física - (foto 3)
Pujar