21 de gener de 2020 21/1/20

Contínua actiu el major incendi en la història de Fuente del Jarro

Contínua actiu el major incendi en la història de Fuente del Jarro  - (foto 1)
  • Està perimetrado i confinat i no s'han detectat partícules tòxiques en l'aire

  • Es reprenen les classes a Paterna

MÉS FOTOS
Contínua actiu el major incendi en la història de Fuente del Jarro  - (foto 2)

24 hores. És el que porta actiu el major incendi en la història de Fuente del Jarro, que seguix sense estar controlat encara que sí perimetrat i confinat. La policia manté el perímetre de seguretat en la zona i els alumnes de Paterna tornen ja al col·legi, després que este dimecres prop de 11.000 escolars es quedaren sense classe.

El fum no és tòxic tal com s'ha pogut comprovar en l'estació més pròxima a Paterna, que no ha detectat partícules tòxiques, tal com han informat fonts de l'ajuntament. Des del compte de Twitter d'emergències recomanen retirar les restes de sutja que haja pogut deixar l'incendi de Paterna per mitjà de l'aspiradora ja que no llevant pols. "Si no pots, humiteja abans d'agranar, per a evitar novament la dispersió".

Tal com han informat fonts del Consorci Provincial de Bombers a elperiodic.com, esta nit han romàs en el lloc de l'incendi treballant un total de 15 bombers: tres autobombes (cada BUP porta tres bombers i un cap) , l'oficial de guàrdia, el sergent de Paterna i el cap de parc de Burjassot.

Per al relleu, es dirigixen cap a Fuente del Jarro altres 16 efectius: tres autobombes (nou bombers i tres caps) , un sergent, un altre bomber amb un UPC. Posteriorment s'incorporaran el cap del parc de l'Eliana i el cap de parc de Paterna.

El d'este dimecres va ser un dia caòtic per a l'empresa en què es va produir l'incendi, una planta de de productes químics. També ho va ser per a les més de 150 empreses desallotjades del polígon Fuente del Jarro, en la localitat valenciana de Paterna i per als 3.000 treballadors que van ser desallotjats.

El vent, amb ratxes que han arribat a superar els 100 quilòmetres per hora, han dificultat les labors d'extinció i el fum va ser visible durant gran part del matí d'este dimecres des de diferents punts de l'àrea metropolitana de València.

I és que fins a 50 metres d'altura han alcançat les flames. Tot pareix indicar que l'explosió s'ha produït quan un operari de l'empresa manipulava o realitzava un transvasament de productes químics. Un treballador ha resultat ferit encara que posteriorment se li ha donat d'alta.

ocultar
Contínua actiu el major incendi en la història de Fuente del Jarro
Pujar