9 de desembre de 2019 9/12/19

Compromís reclama un pla B de manera urgent per al Polígon Font del Gerro

Compromís reclama un pla B de manera urgent per al Polígon Font del Gerro - (foto 1)
  • La formació denuncia que han passat quasi tres anys des de que es va anunciar la construcció del segon túnel

En  breu farà 3 anys de l'incendi devastador d' Indukern que va evidenciar que el polígon de Font del Gerro no té les infraestructures necessàries per a poder garantir la continuïtat de les empreses amb la seua activitat en cas d'un desastre sobrevingut. “Parlem del famós segon tunel que uniria les dues fases del polígon i que permetria que en cas d'un incident en l'únic túnel existent les empreses tindrien una via alternativa per a poder continuar amb la seua activitat normal i no patir greus perjudicis econòmics que posaren en risc la seua viabilitat” , manifestat el regidor de Compromís Carles Martí.

La formació valencianista ha recordat que el mateix dia de l’incendi l'Ajuntament va fer l'anunci que s'anava a construir el segon túnel. Hui Compromís ha pogut contrastar que quasi tres anys després s'aproven els plecs per a la licitació del projecte. “Tres anys per a licitar un projecte tan important no és de rebut, i a més a més contant que ara es licitar, en 4 o 5 mesos es contractarà, un any segur per a la redacció, sis mesos més com a poc per a licitar la construcció, i un altre any per a l'execució. És a dir, fins a l'any 2023 el polígon no tindrà el segon tunel com a prompte”, destaquen fonts de Compromís.

Des de Compromís consideren que és un tema capital per a no endarrerir-lo ni un dia més, des de la formació insten a posar ja en marxa la maquinària de l'Ajuntament perquè al més aviat possible el túnel siga una realitat. “Demanem almenys que es pense una alternativa, com la que va presentar Compromís per a un pas d'emergència, que si bé totes i tots sabem que no és l'òptima, sí que solucionaria l'emergència. Pareix que les idees que aporten els mateixos empresaris o altres partits no serveixen, cal fer alguna cosa urgent, cal accelerar les solucions, abans de què és produïsca un desastre i tots ens lamentem”, ha manifestat el regidor de Compromís Carles Martí.

“Està clar que és un tema que ve de llarg, i que no s'ha fet res en anys i anys, des del 2001, que es va incloure en el conveni del Polígon la seua construcció. Ara que tenim la solució i que existeix la voluntat de totes les parts per a executar-lo és quan no podem perdre ni un minut, i més amb l'amenaça que suposen els desperfectes que existeixen al primer túnel després de l'accident que va patir ja fa un any”, conclou Carles Martí.

ocultar
Compromís reclama un pla B de manera urgent per al Polígon Font del Gerro
Pujar