15 de desembre de 2019 15/12/19

El torró d'Alacant vol tindre un emoji propi

El torró d'Alacant vol tindre un emoji propi - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El torró d'Alacant vol tindre un emoji propi - (foto 2)

  Primer va ser la paella i ara arriba el torn del torró d'Alacant, qui també vol sumar-se a la llista de emojis valencians. La campanya per a aconseguir aquest objectiu va començar el passat 7 de juny, però no ha sigut fins a aquest setmana quan hem conegut que serà el disseny de Sara Verdú el que competirà per fer-se un buit entre els lleons, gambes o avions que integren les emoticones de quals Telèfon intel·ligent.

  Segons expliquen en el blog MadeinJijona, la dissenyadora “va assumir amb il·lusió el repte i, en tot just un mes des que va arrancar la campanya #turronemoji, ja ha creat diverses composicions i esbossos”. A més, avancen que en aquests moments, es troba ultimant la que serà la imatge definitiva del emoji que serà enviat al Consorci *Unicode per a la seua aprovació el “abans possible”.

  El disseny està basat en la varietat de torrons d'Alacant, explica Sara Verdú, ja que malgrat que “el torró de Xixona és el més venut, hem considera que la imatge o la icona del torró varietat Xixona podria prestar-se a confusió amb un altre tipus de dolç en resultar molt més difusa” explica en una de les entrades del blog.

  D'altra banda, la creadora es mostra confiada que la iniciativa tirarà avant i assegura que “si s'aprova aquesta emoticona en el Whatsapp i en altres xarxes socials contribuirà decisivament al fet que el torró, que ja és un dolç universal per història i tradició, siga més conegut, sobretot als països més llunyans, com els asiàtics”.

  Ara, solament queda esperar a conéixer la decisió del jurat que ja en el seu moment va triar a la paella com una aliment digne de comptar amb el seu propi disseny en les aplicacions de missatgeria instantània. En elperiodic.com seguirem molt de prop l'aventura del torró en la seua lluita per ser convertit en emoji.

  ocultar
  El torró d'Alacant vol tindre un emoji propi
  Pujar