elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Plans per descobrir la província d'Alacant al pont de desembre

Plans per descobrir la província d'Alacant al pont de desembre
  • Sabies que a Elx hi ha un Palmerar que és Patrimoni de la Humanitat?

Sabies que a Elx hi ha un Palmerar que és Patrimoni de la Humanitat? I que a Alacant hi ha un parc amb llacs i rius davant del mar? Descobreix aquests espais singulars acompanyats pels teus, perfectes per passar un dia en família, amb la parella i amb amics. Agafa la càmera de fotos i gaudir.

Alacant

A la capital de la província s'ajunta l'art, els museus i el mar. Podeu visitar el Castell de Santa Bàrbara o el MARQ (Museu Arqueològic d'Alacant). No obstant això, també podeu gaudir de la platja i el passeig marítim. El port ofereix molts espais gastronòmics per a tots els gustos i preus.

El Castell de Santa Bàrbara se situa al cim de la muntanya Benacantil. Té 166 metres d'alçada i conté una de les fortaleses medievals més grans d'Espanya. Des d'allà les vistes d'Alacant són meravelloses i s'entreveu perfectament la costa alacantina i el port. L´entrada costa 3 euros, per a nens menors de 6 anys és gratuïta.

Parc El Palmerar d'Alacant

El parc El Palmeral és un lloc ideal per passejar amb la família. Compte amb àmplies zones per passejar i jugar. Posseeix un llac i rius artificials que es poden travessar pels ponts de fusta. El podeu trobar a l'avinguda d'Elx, al barri alacantí de Sant Gabriel. Si res destaca d'aquest parc és la seva ubicació davant del mar.

Parc Municipal i Palmerar d'Elx

Situat al centre d'Elx, aquest parc és un dels més representatius de la ciutat. Destaca el Molí del Real, un molí del segle XVIII, el Centre de Visitants, edifici oriental. El Palomar, que es trobava a l'hort original i l'Hort de Baix, destacable per ser una de les sales exteriors més grans d'Elx.

Palmerar d'Elx

Més de 200.000 exemplars de palmeres decoren la ciutat d'Elx. Si ho veus des del cel sembla un bosc enorme, però quan entres dins del palmerar pots veure la majestuositat de les palmeres perfectament plantades en línies rectes envoltades de vegetació. Aquest palmerar és Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Fundat entre els segles VII i IX pels àrabs, actualment el palmerar té una funció paisatgística i cultural.

Parc Natural del Fondo

El parc natural El Hondo forma part de l'antiga albufera d'Elx, creada per la desembocadura del riu Vinalopó. En aquesta zona pantanosa, la Companyia de Regs de Llevant va construir dos embassaments reguladors per recollir i distribuir els agricultors, per un canal central, l'aigua elevada des de la veïna desembocadura del riu Segura. Tot aquest conjunt hidràulic està ocult darrere dels canyars i la resta de vegetació palustre, oferint un aspecte de gran llacuna natural, completada amb una sèrie de tolles i saladars immersos en un horitzó de cultius i palmerars, que conformen un paisatge excepcional.
El Fondo és paratge natural des de 1988 i va ser declarat parc natural per la Generalitat Valenciana el 1994. Figura als llistats del RAMSAR i està classificat com a ZEPA (Zona d'Especial Protecció per a les Aus) per la rellevància i abundància de la seua avifauna. S'han comptabilitzat 172 espècies, de les quals mig centenar són nidificants. Entre elles figuren el xarxet gras, una de les aus més amenaçades d'Europa i la malvasia capitost, també en perill d'extinció, així com agrons, anàtides i limícoles de diverses espècies, i flamencs. Al medi aquàtic trobem l'anguila, el mújol, la carpa i el fartet comú, un petit peix endèmic del Mediterrani espanyol.

El paisatge del Fondo està dominat pel canyís, mentre que les jonqueres estan representades de manera molt fragmentària. Les garrins ocupen zones més seques i halòfiles, al costat de les salicòrnies i soses. Diverses passarel·les i observatoris permeten al visitant conèixer diversos racons del parc i observar l'activitat de les nombroses aus tant als embassaments com al cel, on es gaudeix d'extraordinaris capvespres.

Penyal d'Ifac

El Penyal d'Ifac és un parc natural que es troba a la ciutat de Calp. El penyal té una altitud de 332 metres i des del cim pots veure tota la Costa Blanca. El recorregut per aquest parc natural està envoltat de natura i mar. Les vistes són impressionants ia més a més és perfecte per passar el dia en família. Té un berenador amb taules i cadires de fusta per gaudir d'un pícnic o un petit descans.

El recorregut complet dura unes 2h 30min i comprèn una sala d´exposicions i el Centre d´Interpretació on podrem veure un documental sobre l´ecosistema del Penyal d´Ifach. Entrada gratuïta.

Parc Natural de la Font Roja

Aquest meravellós paratge natural és ideal per als amants de la natura, i en aquesta època de l´any es pot gaudir del paisatge tintat amb els colors de la tardor.

El Parc Natural de la Font Roja es troba enclavat a la comarca de l'Alcoià, entre els termes municipals d'Alcoi i Ibi, i representa un dels espais naturals millorr conservats del territori valencià. Les seves 2.298 hectàrees d'àrea protegida comprèn l'alineació muntanyosa de l'alt de Sant Antoni, el carrascar de la Font Roja i la Teixereta. El cim del Menejador, amb 1.356 m d'alçada, és la cota més elevada del parc.

Pujar