26 de novembre de 2020 26/11/20

Pedro Sánchez sobrevola el devastat paisatge de la Vega Baixa

Pedro Sánchez sobrevola el devastat paisatge de la Vega Baixa - (foto 1)
  • El president del Govern ha viatjat a Alacant i Murcia per a conéixer de primera mà els efectes de la gota freda

MÉS FOTOS
Pedro Sánchez sobrevola el devastat paisatge de la Vega Baixa - (foto 2)
Pedro Sánchez sobrevola el devastat paisatge de la Vega Baixa - (foto 3)

Pedro Sánchez ha sobrevolat les àrees afectades per la gota freda a Alacant i Murcia i ha visitat els centres de comandament, on ha rebut informació directa dels responsables dels dispositius d'emergència. Ha recorregut en helicòpter tota la comarca de la Vega Baixa a Alacant, especialment el municipi d'Almoradí, que ha patit la ruptura del bri del riu Segura i on es treballa per a tancar-la, ja que el riu ha arribat a evacuar 50 m3 per segon.

Posteriorment ha arribat fins a la presa de Santomera a Múrcia, on ha comprovat que s'estan realitzant desembassaments controlats i que està responent bé a les previsions, i ha visitat Los Alcázares.

En finalitzar el recorregut Sánchez ha agraït el treball dels serveis d'emergència, ha destacat la cooperació entre totes les institucions, ha assegurat que "no s'escatimaran recursos per a donar resposta a aquesta crisi de salut pública" i ha manifestat la seua solidaritat amb els afectats i les seues condolences pels morts.

A més, el Consell i el Govern d'Espanya impulsaran de forma conjunta mesures de reparació per a pal·liar els efectes del temporal de pluja sobre les infraestructures a la comarca de la Vega Baixa. Així ho han acordat el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en nom de el president de la Generalitat, Ximo Puig.

El conseller ha assegurat que el president “ha expressat el seu compromís de participar en la reparació de tota aquesta comarca, tant des del punt de vista de les infraestructures com d'un altre tipus de danys que puguen haver-se produït en instal·lacions sanitàries o en col·legis”.

Així, ha explicat Espanya, durant la trobada, en el qual s'ha mostrat als membres del Govern la situació actual dels danys provocats per l'aigua a la Vega Baixa i zones pròximes, Sánchez ha mostrat el seu “agraïment i solidaritat” amb tots els cossos que treballen en les zones inundades.

Pujar