elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta paga als proveïdors en tres dies en plena pandèmia

Paiporta paga als proveïdors en tres dies en plena pandèmia
  • L'Ajuntament redueix el període mitjà de pagament a proveïdors a una sisena part en el segon trimestre de 2020

L'Ajuntament de Paiporta ha aconseguit reduir a 3,13 dies el període mitjà de pagament a proveïdors durant el segon trimestre de 2020. Just en el tram més dur de la pandèmia del coronavirus, el consistori ha aconseguit passar d'un període de pagament de 19,79 dies, registrat en el primer trimestre, als poc més de 3 dies que ha tardat entre març i juny. L'equip de govern va donar compte d'aquestes dades, com és preceptiu per llei, en el ple ordinari d'octubre.

Per a l'alcaldessa de Paiporta i regidora d'Hisenda i Administració General, Isabel Martín, “són unes xifres excepcionals, que fan de l'Ajuntament una institució solvent i fiable, amb la qual es pot treballar amb totes les garanties, i que té els comptes sanejats i al dia”.

La responsable dels serveis econòmics de l'Ajuntament també va tindre paraules d'agraïment per a les treballadores i treballadors municipals: “les xifres demostren que, fins i tot en condicions adverses com les derivades de la pandèmia, el confinament i el teletreball, es pot continuar complint amb els compromisos a temps i amb el màxim rigor”.

La gestió dels comptes públics a l'Ajuntament de Paiporta va donar un gir amb el canvi de govern de 2015. En menys de dos anys, al 2017, el deute amb els bancs heretat del govern anterior, que arribava als 6,8 milions d'euros, va quedar cancel·lat. Aquella fita va suposar deixar de pagar fins a 300.000 euros a l'any en interessos i destinar eixos recursos a prestar més serveis a la ciutadania.

Des dels primers pressuposts d'aquesta nova etapa de coalició d'esquerres, es va incrementar de manera notable la partida destinada a serveis socials, una competència municipal a la qual tan sols estaven dedicades cinc persones, i que ara està reforçada amb fins a 22 professionals, tècnics de diferent nivell i administratives i administratius en un equip multidisciplinar que disposa des de 2016 d'un 60% més de pressupost per a ajudes d'emergència de tot tipus.

Actualment, l'Ajuntament de Paiporta no té deute, ha congelat tots els impostos i taxes, que no han pujat des de 2015 i, a més, compta amb un romanent positiu de tresoreria de més de 8 milions. Ha fet front a expropiacions per sentències judicials enquistades durant dècades que freguen els 5 milions d'euros, s'han abordat inversions com la piscina lúdica d'estiu o la pista de patinatge de velocitat, s'ha tingut cura del patrimoni públic, com són les dependències municipals, i es poden afrontar noves inversions que obriran un gran ventall de possibilitats per al benestar de les paiportines i paiportins, com són la conversió de Vil·la Amparo en Centre de Dia per a majors, o la construcció del nou pavelló esportiu, que es troba a punt de veure licitada la redacció del projecte.

Ara, l'equip de govern afronta la nova situació derivada de la incidència del coronavirus amb l'objectiu de mantindre aquesta tendència de no deixar ningú enrere i continuar apostant per noves infraestructures i serveis.

Amb la suspensió de la regla de despesa aprovada pel govern central, el govern de Paiporta afronta la redacció d'uns pressupostos municipals de rècord, centrats en les ajudes socials, però també en l'impuls econòmic i en inversions necessàries per a continuar millorant els serveis públics.

Pujar