elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Asunción Román Fenollar, guanyadora del VII Concurs de pebrera farcida d'Oliva

Asunción Román Fenollar, guanyadora del VII Concurs de pebrera farcida d'Oliva
  • El segon premi ha recaigut en les pebreras cuinades per Paco Gilabert Mascarell

  • El jurat ha atorgat el primer premi de ‘Pebreres a les Escoles’ a la classe de 6é B del col·legi Verge del Desemparats

MÉS FOTOS
Asunción Román Fenollar, guanyadora del VII Concurs de pebrera farcida d'Oliva - (foto 2)
Asunción Román Fenollar, guanyadora del VII Concurs de pebrera farcida d'Oliva - (foto 3)
Asunción Román Fenollar, guanyadora del VII Concurs de pebrera farcida d'Oliva - (foto 4)
Asunción Román Fenollar, guanyadora del VII Concurs de pebrera farcida d'Oliva - (foto 5)
Asunción Román Fenollar, guanyadora del VII Concurs de pebrera farcida d'Oliva - (foto 6)

Asunción Román Fenollar ha resultat guanyadora del VII Concurs Amateur de “Pebrera Farcida d’Oliva” celebrat aquest cap de setmana en el passeig de Lluís Vives d'Oliva, on també han tingut lloc dos showcookings a càrrec de Mavi Pérez i Pepe Cotaina, degustacions dels productes cuinats i una exposició de pebreres realitzades pels escolars de cinqué i sisé de tots els col·legis del municipi.

La guanyadora ha rebut el diploma acreditatiu de l'alcaldessa d'Oliva, Yolanda Balaguer, i del regidor de Turisme, Kino Calafat. A més, ha obtingut una cistella de productes gurmet del Mercat Municipal, per valor de 100 euros, i la possibilitat de ser la protagonista del showcooking que Oliva Turisme celebrarà en Fitur 2022.

El segon premi ha recaigut en les pebreras cuinades per Paco Gilabert Mascarell, que també ha rebut el seu diploma acreditatiu, una cistella valorada en 50 euros i un val per a un sopar de 2 persones.

El jurat ha estat integrat pel president de l'Associació de Gastronomia d'Oliva Gastroliva, Paco Oltra «Soqueta»; Joan Clement, xef i assessor de L’Exquisit *Mediterrani; Núria Mollá, autora del blog ‘Mamis and Kids’ i Nela García de ''Cocinemos junt@s en mi cocina''.

La pebrera farcida en els col·legis

Paral·lelament, s'ha celebrat l'exposició de les 24 figures que ha realitzat l’alumnat de cinqué i sisé de tots els col·legis d'Oliva. El jurat ha atorgat el primer premi a la classe de 6é B del col·legi Verge dels Desemparats. En aquesta convocatòria han participat al voltant de 600 xiquets i xiquetes d'Oliva que han elaborat aquestes rèpliques de la pebrera farcida.

Aquesta setmana, Ana Morell, com a regidora d'Educació serà la responsable de felicitar i entregar als guanyadors el premi: un esmorzar i sessió de kàrting en el Karting Vives d'Oliva

Kino Calafat, regidor de Turisme, ha agraït la participació i presència de tots en aquest concurs que “enguany és molt especial pel que significa la tornada progressiva a la normalitat". En aquest sentit, a més, ha assegurat que està circumstància ha fet que aquesta edició siga "històrica" per la il·lusió dels participants, l'orgull de pertinença i identitat que ens transmet la nostra gastronomia i la il·lusió per participar de tots els alumnes dels centres escolars".

Per a finalitzar, l'alcaldessa d'Oliva, Yolanda Balaguer, en el seu primer acte públic com a nova edil, ha mostrat el seu suport incondicional a la gastronomia local com ja ho ha fet des de la regidories de Mercat i Comerç i s'ha compromés perquè la Mostra Gastronòmica d'Oliva “siga cada vegada més important i es consolide com un referent també dels professionals del sector”.

El públic assistent ha pogut gaudir també de dos showcookings molt especials a càrrec de Mavi Pérez i Pepe Cotaina amb una degustació posterior de 200 coques i pebreres.

Pujar