elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSOE denúncia que un accident laboral evidencia la falta de supervisió del govern d’Oliva sota el nou contracte de neteja i RSU

  Malauradament ha acabat complint-se allò que portava denunciant el Grup Socialista Municipal des de fa mesos a les diferents sessions plenàries, on advertíem de la falta de seguretat laboral dels treballadors d’aquest servei públic així com el retard en incorporar els nous camions en el servei de recollida de fem.

  En agost de 2023 entrava en vigor el nou contracte de recollida de fem i neteja viària per un import de quasi 20 milions d’euros per a un període de 8 anys a l’empresa FOVASA. Un contracte que suposava la millora i la renovació completa dels camions del servei, camions que després de 9 mesos només s’ha incorporat un camió nou al servei mantenint la resta vells, així com tampoc la renovació completa dels contenidors que allotgen els residus.

  Un contracte que en principi hauria de generar satisfacció i millores generalitzades, també ha creat malestar entre la plantilla de treballadors i treballadores que han vist les seues condicions laboral afectades negativament i així ho denunciaven el passat 25 de gener amb la manifestació convocada pels sindicats a les portes de l’Ajuntament d’Oliva, on exigien l’aprovació del nou conveni laboral com així el compliment i millora de les condicions laborals actuals, després de que en el mes de juliol l’alcaldessa es va comprometre amb els treballadors a l’aprovació d’aquest nou conveni si suspenien la vaga prevista pels treballadors. La vaga es va suspendre i el nou conveni mai ha arribat, el que suposa un engany més per part de la senyora Pastor.

  Des del Grup Socialista denunciarem al plenari de setembre i d’octubre de 2023 la situació laboral dels treballadors, així com el perill de continuar treballant amb camions vells i més llevant a un dels dos treballadors de la part posterior dels camions, ja que aquests camions antics porten les parades d’emergència manuals i en cas d’accident no seria possible polsar la parada per avisar al conductor. Aquesta situació va ser traslladada directament a l’alcaldessa Yolanda Pastor per part de la portaveu socialista, Ana Morell tal de que el Govern d’Oliva prenguera mesures per tal de garantir la seguretat dels treballadors i treballadores d’aquest servei públic. Però després de moltes advertències el Govern local no ha fet res i el passat divendres 12 d’abril es va produir un accident en la ruta de recollida de fem a Oliva Nova, on per la ruptura de l’estrep (“estribo”), el treballador va quedar en suspensió, arrossegat pel camió i sense l’opció de poder polsar el botó d’emergència. Un accident que podia haver-se evitat si estigueren els nous camions de recollida o es mantingueren , com han estat sempre, els dos treballadors en la part posterior per qüestions d’emergència i de seguretat.

  Des del Grup Socialista tornem a denunciar la situació de falta de seguretat dels treballadors i treballadores d’aquest servei públic i més quan el Govern d’Oliva va decidir fer un contracte de 17.400 euros a una empresa de Barcelona per a fer un seguiment del grau d’implantació del nou
  contracte per a 4 mesos. Una supervisió que des del principi es va considerar estranya per part dels partits de l’oposició ja que l’Ajuntament compta amb un funcionari responsable municipal del contracte i no era necessari contractar, i més una empresa de Barcelona, per a fer un seguiment d’un servei d’Oliva.

  “Amb la seguretat dels treballadors no es pot jugar,” manifestava la regidora socialista Ana Morell, tornem a demanar a l’alcaldia responsabilitat. Parlem d’un contracte de 20 milions d’euros, ja ha transcorregut més de 9 mesos des de la seua entrada en vigor. Un servei que estem pagant però no estem rebent completament. Esperem que no tornem a lamentar un nou accident per la falta de mesures de control d’aquest Govern per tal de garantir el més bàsic que és la seguretat dels nostres treballadors i treballadores.

  Pujar