Castellano

Quasi 200 persones participen en una festa il·legal en una finca de Novelda

Quasi 200 persones participen en una festa il·legal en una finca de Novelda
  • Les trucades de veïns van alertar a la Policia Local que és escoltava música i persones en la zona

MÉS FOTOS
Quasi 200 persones participen en una festa il·legal en una finca de Novelda - (foto 2)

La Policia Local de Novelda ha obert un nou expedient sancionador a un conegut organitzador local de festes il·legals que el passat cap de setmana va congregar, en una finca situada en la zona de la Serreta, a prop de dues-centes persones que van participar en l'esdeveniment sense respectar cap de les mesures de prevenció higiènic sanitàries imposades pel coronavirus.

Els fets van ocórrer en la matinada del dissabte al diumenge quan les trucades veïnals van alertar a la Policia Local per elevat volum de la música, que es podia escoltar desenes de metres de distància. Efectius policials es van personar en la finca, situada en el paratge de la Serreta, on van poder comprovar que quasi dues-centes persones participaven, presumiblement sense màscares ni distància de seguretat, de la festa il·legal.

L'Intendent de la Policia Local, Rafael Sarrió, ha assenyalat que l'organitzador, reiteratiu en el fet de planificar aquest tipus esdeveniments malgrat les restriccions imposades per la pandèmia, “es va negar a col·laborar” amb els agents negant-los l'aportació de dades i impedint-los l'accés al recinte, on la festa va continuar malgrat els requeriments policials.

Davant aquesta situació Policia Local ha iniciat un nou procediment sancionador al jove, sobre la base de l'alteració de l'ordenança de convivència ciutadana, que ja compta amb tres expedients oberts per fets similars i acumula sancions per valor de 30.000 euros.

La festa il·legal ha tingut lloc quan Novelda comença a superar un dels moments més crítics de la cinquena ona de coronavirus, quan va arribar aconseguir una incidència acumulada de 1.118 casos, rebaixada en les últimes setmanes fins als 462 casos per cada cent mil habitants de l'última actualització, amb 119 casos actius confirmats per PCR en els últims catorze dies, i dos nous morts en l'última setmana, que situa el nombre total de decessos en 48.

Altres actuacions policials

A més durant el passat cap de setmana Policia Local va dur a terme altres intervencions amb un detingut per pertorbació de l'ordre en un local públic, dos controls amb alcoholèmia positius, tres baralles en via pública, 24 actuacions per molèsties veïnals i 16 denúncies per incompliment de l'ordenança de convivència ciutadana.

Pujar