elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S’inicien les millores i reparacions de camins rurals de Morella afectats pel temporal Filomena

S’inicien les millores i reparacions de camins rurals de Morella afectats pel temporal Filomena
  • La Conselleria d’Agricultura arreglarà vuit camins municipals del terme de Morella que va sol·licitar l’Ajuntament

MÉS FOTOS
S’inicien les millores i reparacions de camins rurals de Morella afectats pel temporal Filomena - (foto 2)
S’inicien les millores i reparacions de camins rurals de Morella afectats pel temporal Filomena - (foto 3)

Un total de vuit camins del terme municipal de Morella seran arreglats en les pròximes setmanes, per part de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, dintre del seu programa de recuperació de camins afectats per la tempesta Filomena, ocorreguda el passat mes de gener. El pressupost de la inversió ascendeix a més de 109.000 euros i contempla la millora dels vials afectats per aquella nevada i dels quals l’Ajuntament de Morella havia demanat el seu condicionament.

Morella compta amb un terme municipal molt extens, el tercer més gran de la Comunitat Valenciana i, per tant, té a la seua vegada una nombrosa xarxa de camins rurals que comuniquen totes les explotacions ramaderes i masos del mateix. Amb menor o major mesura tots es van veure més que afectats per la nevada i les seues conseqüències. Dins del propi temporal l’Ajuntament de Morella ja va traslladar esta preocupació i necessitat d’actuar a la Generalitat Valenciana. Es va elaborar l’informe i llistat requerit i del mateix s’han aprovat una bona part de les actuacions.

Les primeres actuacions, les quals estan realitzades per l’empresa pública Tragsa, ja han començat en alguns d’ells amb la neteja dels marges i el raspat del terra per al seu posterior asfaltat. La setmana que ve es realitzaran ja els primers treballs de fomigonat a una part del camí del Nogueral, que seguirà posteriorment amb el seu asfaltat. Es preveu que els treballs d’arreglament de tots els camins previstos en el programa duren un parell de mesos, poden estar les obres finalitzades per a les acaballes de novembre.

Les intervencions previstes són, en part o la totalitat, dels següents camins rurals municipals: Camí del Nogueral (formigonat en una part i asfaltat a la resta), Camí de Santa Llúcia a l’Heliport (repàs i asfaltat), Camí de Xiva a Forcall (formigonat), Camí de la Carcellera-Palos (repàs i asfaltat), Camí de 4 camins (repàs i asfaltat), així com el repàs de les pistes de Llívis-Torre Querol, Masos del Garro, Campello i Guimerans i, per últim, el camí de Moya-Muixacre-Fusters-Bartolo.

Amb la nevada es va realitzar un important treball de neteja de la neu per a poder obrir el pas a les explotacions, però el treball de les màquines, les escorrenties de l’aigua després del gel i el temporal en sí van provocar el deteriorament de les pistes i camins. L’Ajuntament de Morella va formular des del primer moment una petició a Conselleria de Agricultura per a que incloguera aquests camins dintre dels seus plans de recuperació de camins rurals que arriben a altres pobles afectats.

El regidor de Desenvolupament Rural de l’Ajuntament de Morella, Joel Pascual, ha valorat com a ‘molt positiva’ aquesta actuació prevista ‘perquè atén bona part de les peticions de l’Ajuntament, per la importància que suposa per millorar l’accés a les explotacions i perquè aquesta ha estat una reivindicació reiterada per la seua àrea de treball’ i ha afegit que ‘totes les administracions tenim que continuar sumant esforços i millorant la coordinació amb l’objectiu de la millora de tota esta infraestructura clau per al sector ramader i agrari’.

Pujar