elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP: “El PSOE imposa a Morella un impost de vehicles que dobla el de Castellfort”

PP: “El PSOE imposa a Morella un impost de vehicles que dobla el de Castellfort”
  • “Els recursos recaptats haurien de tornar als veïns, però lo trist és que es liquiden en sous i ajudes a les empreses del germà de Ximo Puig”, assenyala Jesús Lecha, portaveu del PP

Si eres veí de Morella i posseeixes un utilitari per a desplaçar-te, l'impost que abones pel vehicle doblega el tribut que localitats com Castellfort imposen als seus veïns. Així ho ha detallat el portaveu del PP a Morella, Jesús Lecha, després de comparar tots dos impostos que confirmen que a Morella es paga un 97,57% més per un vehicle que el que abonen veïns de localitats pròximes.

“Les polítiques recaptatòries del PSOE han provocat que viure a Morella li isca car a la ciutadania. Només així s'entenen diferències tan abismals com les que trobem entre la ciutat i Castellort o les que podem registrar entre Morella i Vilafranca”. En efecte, tal com explica Llet, si el vehicle que es posseeix és un camió o un tractor, “el cost continua sent elevat”. En aquest cas, explica el regidor, la diferència entre pagar l'impost a Morella o a Vilafranca és que els morellans paguen un 42,8% que els veïns de Vilafranca.

Aquesta diferència tan sorprenent en matèria d'impostos “es detecta també en altres taxes i tributs”. És el cas de l'IAE, que es carrega a les activitats econòmiques, i que “és el més car de la província malgrat que tenim una població infinitament inferior a la de Castelló”. També és el cas del ICIO, que es troba entre els 10 més alts de la província, o l'IBI, un 99% més car que a Todolella.

“Aquesta pressió fiscal asfixiant s'exerceix sobre una població que, no obstant això, no veu traduïts les seues despeses fiscals en serveis eficients”. Al contrari, explica Lecha, “a Morella el PSOE es dedica a recaptar no per a retornar-lo a la ciutadania, sinó per a repartir els beneficis en augments de sou, com els que van aprovar en 2019, i per a continuar alimentant a les empreses del germà de Ximo Puig, que ni en plena pandèmia han deixat de facturar quanties desorbitades al consistori”.

Pujar