elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El III Festival Literari de Morella entra a la recta final

El III Festival Literari de Morella entra a la recta final
  MÉS FOTOS
  El III Festival Literari de Morella entra a la recta final - (foto 2)

  La tercera edició del Festival Literari de Morella (FLM) va arrancar ahir amb molta força i l’ha mantingut durant la primera part de les activitats d’avui. D’aquesta manera, el matí ha estat carregat de protagonistes com el periodista i escriptor, Manuel Jabois, que ha conversat amb qui va ser president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. També ha tingut lloc un panell al voltant del progrés de les dones des de la prehistòria fins a l’algoritme amb Marga Sánchez, de la Universidad de Granada; Encarnación Lemus, de la Universidad de Huelva; Ana Giner, del Grup de Dones dels Ports; i la cantant, Marina Rossell. Esta conversa ha estat conduïda pel periodista Paco Cerdà.

  Durant la jornada d’avui s’intensifica el debat Algoritmes o humans?, que centra la temàtica del FLM 2024. Així, a la vesprada tindran lloc panells al voltant d’interessants temàtiques com la política i l’economia, així com la cuina demà. Òscar Gual, informàtic i autor, i Sergi Rufi, autor i psicòleg encetaran la vesprada amb el panell Ajuden els llibres d’autoajuda?, moderat per la periodista Rosa Badia. A continuació, Víctor Amela i Santos Palacios protagonitzaran la taula Vots i inversions: decidim nosaltres o l’algoritme?, conduïda per Elena Moya. La cuina intel·ligent serà l’últim panell d’esta edició del festival amb Manu Núñez i Marta Morales dels restaurants Batea i Besta, Ferran Fisas del Culinary Institute de Barcelona i Rafa Margós de Paellas Margós i El Paeller i moderat per Tina Nielsen. Les activitats del Teatre Municipal acabaran amb l’entrega de premis del concurs de microrelats Sergio Beser organitzat per Comunicacions dels Ports.

  Des de l’organització han manifestat la bona acollida que té el festival entre el veïnat, així com les i els visitants que s’han arrimat a Morella per a disfrutar de tota la programació. La directora del III FLM, Elena Moya, ha destacat que “som un festival menut i gratuït on el principal objectiu és passar-ho bé, alhora que debatre i conversar sobre temes d’actualitat junt amb escriptores i escriptors”. A més, ha explicat que “tenim la sort que durant estos anys ens han acompanyat periodistes i personalitats de diferents àmbits que li donen molta qualitat als panells i la resta d’activitats programades durant el cap de setmana”.

   

  Pujar