elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les líriques musicals enceten la tercera edició del Festival Literari de Morella

Les líriques musicals enceten la tercera edició del Festival Literari de Morella

    El III Festival Literari de Morella (FLM) ha arrancat avui quan l’alcalde de la ciutat, Bernabé Sangüesa, la Directora General del Libro, María José Gálvez, i la directora del certamen, Elena Moya, han donat la benvinguda des del Teatre Municipal. Esta edició pretén debatre sobre l’ús de les noves tecnologies al món de les lletres en general i la literatura en particular. La intel·ligència artificial o els algoritmes formen ja part de la vida quotidiana de molta gent, sobre el qual, el festival busca posar llum i valorar el potencial de la creativitat humana. Per a això, durant tot el cap de setmana, hi ha una gran quantitat de panells i activitats complementàries per a tractar el tema des de diferents àmbits.

    Després de l’acte inaugural, el panell Líriques musicals: més poder que la literatura? ha encetat la intensa programació que s’allargarà fins al diumenge. L’escriptor Josep Vicent Fachina ha conduït la conversa on han participat els músics David Carroll, Marina Rossell i Vicent Torrent. Tots quatre han presentat un interessant diàleg sobre la lírica i la impossibilitat actual que les màquines expressen els seus sentiments més íntims.

    El Sanedrín Ilustrado

    Abans d’arrancar l’edició 2024, ja ha tingut lloc un dels actes que més hype ha generat entre el públic local. Els periodistes Ramon Besa i Manuel Jabois han gravat la seua secció El Sanedrín Ilustrado del programa El Larguero de la Cadena SER. Tota l’afició futbolística local s’ha concentrat al Teatre Municipal per acompanyar també a Yago Vega, connectat des dels estudis de ràdio. Un debat futbolístic que ha servit d’escalfament per a tot el contingut que acull el festival. A més, tant Besa com Jabois participen en panells i activitats durant el cap de setmana. El primer arrancarà la jornada de demà amb un esmorzar debat amb el títol La caiguda de l’imperi blaugrana a les 9.30 hores a l’Hotel Rey Don Jaime. El segon conversarà amb Ximo Puig al panell Escriptors o màquines? Un panell moderat per Elena Moya el dissabte a les 11.00 hores al Teatre Municipal.

    Pujar