elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Es presenta el nou CDT+i Morella-Els Ports

Es presenta el nou CDT+i Morella-Els Ports
  • Es tracta del primer centre d’estes característiques que es posa en marxa en les comarques d’interior de tota la Comunitat Valenciana

  • S’ubica en la Fàbrica Giner de Morella, antiga colònia tèxtil, un espai amb un patrimoni industrial únic a nivell valencià

  • L’acte ha estat encapçalat pel President de la Generalitat i ha participat gran part del teixit econòmic i social dels municipis de la comarca dels Ports

MÉS FOTOS
Es presenta el nou CDT+i Morella-Els Ports - (foto 2)
Es presenta el nou CDT+i Morella-Els Ports - (foto 3)
Es presenta el nou CDT+i Morella-Els Ports - (foto 4)

Este matí ha tingut lloc l’acte de presentació del Centre de Formació, Innovació i Acceleració Empresarial ubicat en la Fàbrica Giner de Morella, el CDT+i Morella-Els Ports. L’acte de visita a les instal·lacions i de presentació a la societat civil ha estat encapçalat pel President de la Generalitat, acompanyat, entre altres autoritats, dels Secretaris Autonòmics de Turisme i Presidència, Francesc Colomer i Andreu Ferrer,  la Diputada Provincial de Turisme, Virginia Martí, i l’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

El conjunt dels empresaris, representants dels municipis de la comarca dels Ports i resta de convidats han pogut conèixer de primera mà totes les instal·lacions.

El nou CDT+i disposa d’aules polivalents de formació, d’informàtica, cuina, menjador, sala d’actes i demostracions, a més, també, com a fet diferencial d’habitacions per albergar alumnat o una sala de formació de costura i planxat, entre altres.

L’equip de Turisme Comunitat Valenciana ha sigut l’encarregat de mostrat les instal·lacions als distints grups reduïts que s’han realitzat complint els protocols pel covid-19.

Al finalitzar la visita, en l’antiga nau de ‘la llana en brut’ que ha sigut completament remodelada per albergar una gran sala de demostració de cuina, han tingut lloc els parlaments per part de l’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i del President de la Generalitat, Ximo Puig.

En este nou Centre ja s’ha realitzat els primers cursos i en els propers mesos hi ha programats més de 10, des de manipulació d’aliments i relacionats amb restauració fins a màrqueting digital i noves tecnologies.

Per part de l’Alcalde de Morella s’ha destacat que ‘avui és un gran dia i significa molt per a nosaltres tindre estes magnífiques instal·lacions ací. A més és un bon exemple també per lluitar contra el despoblament, transferint serveis i noves oportunitats a les comarques rurals. Avui és una gran fita no sols per al turisme de Morella i Els Ports, sinó per al turisme rural de tota la Comunitat’. Per últim, ha emplaçat ‘a tot el sector empresarial a fer seu el Cdt i continuar treballant colze a colze per fer de Morella i la comarca dels Ports un gran destí i un nou espai generador de noves oportunitats i enfortiment de les seues empreses. Un centre obert i participatiu més enllà de tot el territori valencià’.

Pujar