elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ortells celebra les festes de Sant Blai i Sant Antoni del 7 al 10 de febrer

Ortells celebra les festes de Sant Blai i Sant Antoni del 7 al 10 de febrer
  • El dissabte se celebrarà l’acte d’entrega de les Creus de Santa Llúcia als alcaldillos de la localitat Ramón Domènech i José Mestre

MÉS FOTOS
Ortells celebra les festes de Sant Blai i Sant Antoni del 7 al 10 de febrer - (foto 2)

Ortells es prepara per a viure les seues festes majors en honor a Sant Blai i Sant Antoni els dies 7, 8, 9 i 10 de febrer. Així, les veïnes i veïns de la localitat es reuneixen per a realitzar les diferents activitats tradicionals de la festivitat característica de l’hivern als Ports. D’aquesta manera, la cremà de la barraca, la tradicional Oferta amb plats típics i la xocolatada són alguns dels actes principals. A més, enguany es farà entrega de les Creus de Santa Llúcia, màxima distinció de la ciutat de Morella, als alcaldillos d’Ortells Ramón Domènech i José Mestre.

La regidora delegada d’Ortells, Malú Blasco, ha destacat que “en la jornada del dissabte entregarem les Creus de Santa Llúcia als alcaldillos d’Ortells per la seua tasca per la millora del poble i els seus veïns i veïnes”. L’edil ha explicat que “també inaugurarem el nou consultori mèdic, de manera que es podrà visitar i veure les noves instal·lacions d’aquest”. Malú ha afegit que “com tots els anys es mantenen els actes tradicionals com la cremà de la barraca, les cercaviles i les processons característiques d’aquesta festivitat”. Finalment, ha aprofitat per a “convidar a totes i tots a les festes de Sant Blai i Sant Antoni d’Ortells, ja que compten amb un cap de setmana ple d’activitats”.

Programació de Sant Blai i Sant Antoni a Ortells

El divendres comencen les festes de la localitat amb una Cercavila a càrrec dels Gaiteros de Morella a les 22.00 hores. A continuació, a la Plaça Major es cremarà la barraca i eixiran les Botargues mentre reparteixen pastes, moscatell i aiguardent a les 23.00 hores. Finalment, hi haurà ball popular al Forn a les 00.00 hores amb el duo musical.

El dissabte és el dia que concentra més activitats a Ortells. D’aquesta manera, al matí els Gaiteros de Morella realitzaran una Cercavila a les 11.00 hores. A continuació Missa i Processó. A les 12.30 hores Retaule i Vi d’Honor. A continuació, inauguració del consultori mèdic i acte de la Creu de Santa Llúcia. A la vesprada, a la Plaça Major, tradicional Oferta amb plats típics i xocolatada a les 17.00 hores. Per a finalitzar la jornada, actuació de Carlos Viruete, mag i humorista, al Forn a les 18.30 hores.

El diumenge comença amb una Cercavila a les 12.00 hores. A continuació Missa, processó, Retaule i Vi d’Honor. Finalment, el dilluns, Missa de difunts a l’església.

Pujar