29 de novembre de 2020 29/11/20

Morella signa el conveni de col·laboració amb Espemo

Morella signa el conveni de col·laboració amb Espemo - (foto 1)

    L'ajuntament de Morella ha signat avui el conveni de col·laboració amb la Societat Esportiva Espemo. D'aquesta manera, el consistori dóna suport a aquesta associació que fomenta l'esport de muntanya i aventura i realitza activitats a la ciutat. Mitjançant aquest acord, el consistori i Espemo es comprometen a realitzar diferents activitats i impulsar diferents disciplines esportives, així com poder utilitzar els espais esportius municipals com el Centre Lúdic i Esportiu Jaume I on l'associació té la seua seu social.

    L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora d'Esport, Lola Viñals, el President d'Espemo, Raul Boix, i el Vicepresident d'Espemo, Jesús Ortí, han estat presents en la signatura d'aquesta. Així, Lola ha destacat que "l'objectiu d'aquest conveni és fomentar l'esport d'aventura en les seues diferents disciplines de manera que es facilite la pràctica i introducció a aquestos esports". La regidora ha recalcat que, a més, "enguany Espemo ha participat en dues expedicions de muntanya internacionals a 6.856 metres, al pic Ama Dablam de l'Himalaya, i a 7.134 metres, al pic Lenin". Lola ha aprofitat per "agrair la tasca d'aquesta associació i la implicació i col·laboració que tenen a l'hora d'organitzar activitats".

    Aquest any Espemo ha participat en diferents expedicions entre les quals destaquen dues fites internacionals de muntanya. D'aquesta manera, diferents membres de l'associació van pujar, primer al pic Lenin, a la frontera entre Tayikistan i Kirguistan amb 7.134 metres d'altura i després, al pic Ama Dablam, a l'Himalaya, amb 6.856 metres. A més, Espemo és una associació amb més de tres dècades d'història i amb un gran nombre de socis que practiquen les tres disciplines principals com són el senderisme, l'espeleologia i l'escalada.

    A més, Espemo ha realitzat aquest any diferents activitats a Morella. L'acte que destaca ha sigut l'organització de l'XI Campionat d'Espeleologia en TPV de la Comunitat Valenciana i el I Campionat Interfederatiu d'Espeleologia en TPV el passat juliol amb tot un rècord de participació. A més, també destaca el concurs de I Concurs de Fotografia de Muntanya de Morella Memorial Ana Puig amb 130 imatges d'arreu del món i d'autors de tot el país.

    Pujar