21 de setembre de 2020 21/9/20

Morella aprova els projectes de cooperació

Morella aprova els projectes de cooperació - (foto 1)

  Morella destina 15.000 euros a projectes solidaris, el que suposa el 0,7% del pressupost del 2017. Aquestos se separen en 13.500 euros que aporta l’ajuntament i 1.500 que ha donat per a aquesta finalitat l’empresa ahorradoras.com. Així, un total de set projectes de set països reben ajudes des de Morella. Cal recordar que la capital dels Ports és una de les úniques ciutats de la província que sempre ha mantingut aquest percentatge del pressupost destinat a causes benèfiques.

  D’aquesta manera, la Regidora de Benestar Social, Malú Blasco, ha agraït “a la comissió d’avaluació  del Consell de la Solidaritat de Morella, i a tot el consell en general per la seua tasca d’estudiar aquells projectes en els que participem”. També ha afegit que “apostem per l’aportació econòmica del 0,7%, que no tots els ajuntaments ho fan, de fet a la província de Castelló som els únics juntament amb Vila-real”.

  L’ajuntament de Morella col·labora amb set projectes a diferents països com la India, Burkina Faso, Tunísia, Nicaragua, Ghana, El Salvador i Togo. Així, col·labora amb l’Assemblea de la cooperació per la Pau, Youcanyole, la Fundación Vicente Ferrer, Mans Unides, ASOL, la Creu Roja i Delwende.

  Ple ordinari de març

  Avui es celebra el ple ordinari de març on s’aproven diferents propostes i projectes. Així, l’àrea d’Administració i Hisenda ha previst la rectificació anual del padró d’habitants al 2017 i la modificació de crèdits número 1. L’Àrea d’Obres i Serveis ha portat al plenari el Pla 135 d’obres al carrer Verge del Roser, el Conveni amb Electra del Maestrazgo per a aquest carrer i la ratificació del conveni amb l’oficina de rehabilitació. L’Àrea de Governació aporta l’informe de la policia local del 2016. L’Àrea de Promoció Econòmica aporta el projecte de la bassa de la Torre Segura i una moció del pla de condicionament de pistes i camins de la Diputació de Castelló. L’Àrea d’Educació i Cultura aporta l’informe del Casal Jove. L’Àrea de Benestar Social proposa, a més de les ajudes del 0,7% a ONGs, la declaració del Dia de la Dona.

  Pujar