elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP demana analitzar en comisió "un pressupost fictici que unfla ingressos a costa de la butxaca de Morella"

El PP demana analitzar en comisió "un pressupost fictici que unfla ingressos a costa de la butxaca de Morella"
  • “Aquests comptes només llancen un missatge: en 2022 l'esquerra asfíxia als veïns en lloc d'ajudar-los per a suportar la pandèmia i l'IPC més alt de les últimes tres dècades”

  • Jesús Lecha, portaveu del PP a Morella, recorda que amb una inflació del 6,7%, “el PSOE imposa la major pressió fiscal de tota la província en lloc de rebaixar impostos”

El Partit Popular de Morella ha mostrat el seu rebuig al pressupost de 2022 presentat pel PSOE per a la ciutat que exerceix de soga tributària a les famílies “en lloc d'alleujar la pressió fiscal amb la rebaixa d'impostos”.

Tal com ha assenyalat el portaveu del PP a Morella, Jesús Lecha, “en lloc de gestionar per a oxigenar les economies familiars de la ciutat i els seus pobles, el PSOE continua imposant la soga tributària en un moment de crisi provocada per la pandèmia”. “I creiem que aquest no és un bon antídot per a garantir les oportunitats a les famílies que han vist com el seu Impost de Béns immobles és un 99% més car que el de la Todolella, està al capdavant de despesa a la comarca dels Ports i és un dels més onerosos de la província”.

I no és l'únic impost disparat. Com que la quota fixa de l'aigua ha pujat un 27,3%, que per a consums mensuals que superen els 10 m³ se situa en un 14,69%, mentre que per a la indústria, el comerç, la ramaderia i famílies nombroses pagaran el m³ amb un increment del 15,45%.

I a tot això, recorda Lecha, “aquest 2022 arranca amb la pujada de l'IPC (Índex de Preus al Consum) més elevada dels últims 30 anys”. Amb un 6,7% d'increment per a la cistella de la compra, “aquesta càrrega fiscal arriba a tots els veïns” i se suma en el cas de Morella “a la soga tributària que l'esquerra imposa a la ciutat i els pobles. Una asfíxia que rebutgem i enfront de la qual plantegem rebaixes fiscals que garantisquen la salut de les economies domèstiques”.

Pujar