6 de juliol de 2020 6/7/20

Constituïda l’Associació dels 3 Territoris

Constituïda l’Associació dels 3 Territoris - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Constituïda l’Associació dels 3 Territoris - (foto 2)

  La sala de plens de l'ajuntament de Morella ha albergat un acte que constitueix l'associació dels 3 Territoris per a potenciar el turisme de forma conjunta entre les comarques de la Terra Alta, el Matarranya i Els Ports. D'aquesta manera, s'ha oficialitzat l'associació amb la finalitat d'emmarcar la feina conjunta que realitzen de manera contínua i enfortir la voluntat de treballar conjuntament. A més, aquest acte ha servit per a explicar als representants de cada territori les possibilitats que oferirà el nou Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports.

  L'acte l'han realitzat, primerament, Rhamsés Ripollés, President dels Ports, Carles Luz, President de Terra Alta, i Rafa Martí, President del Matarranya, els quals han formalitzat l'associació dels 3 Territoris. En segon lloc, Juan Llantada, Tècnic de la Secretaria Autonòmica de Turisme de la Generalitat Valenciana, el qual ha explicat les característiques i la importància del nou Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística de la Fàbrica Giner que serà una realitat dins del 2018. A més, tècnics del sector turístic i representants de les associacions d'empresaris dels 3 Territoris han acudit a Morella per tal de conéixer més detalladament el nou centre i les seues possibilitats.

  L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que "el nou centre ha de servir per a impulsar el turisme i crear oportunitats en aquest territori, de manera que la formació i la innovació són les peces fonamentals del mateix". A més, l'edil ha comentat que "el centre ha de ser un referent per al turisme d'interior, de manera que les comarques veïnes es podran beneficiar del seu servei, de manera que se sumen esforços i més persones tinguen l'oportunitat de formar-se en diversos aspectes relacionats amb el turisme". Rhamsés ha subratllat que "la importància i el funcionament del centre de la Fàbrica Giner resideix en la implicació de tots i totes per a obtindre un servei complet i eficient que millore el sector turístic de la zona".

  El Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports està previst que siga una realitat dins del 2018. D'aquesta manera, l'actuació en el complex de la Fàbrica contempla la rehabilitació de diferents espais per albergar diferents espais que faciliten la formació i l'allotjament d'alumnes, professorat i treballadors i treballadores que l'ocuparan al llarg de l'any. Finalment, el dilluns 18 de desembre s'ha organitzat una visita al CDT de Castelló per a conéixer de primera mà el funcionament i característiques d'aquests tipus de centres.

  Pujar