28 d’octubre de 2020 28/10/20

La neu cobreix de blanc Morella

La neu cobreix de blanc Morella - (foto 1)
  • El protocol d’emergències i neteja treballa des de les 7 hores per minimitzar els efectes del temporal

MÉS FOTOS
La neu cobreix de blanc Morella - (foto 2)
La neu cobreix de blanc Morella - (foto 3)
La neu cobreix de blanc Morella - (foto 4)

La neu caiguda sobre la comarca dels Ports ha provocat els consegüents problemes arreu dels vials i carrers dels seus municipis. La precipitació des de la passada matinada no ha estat massa important però les característiques de la neu caiguda, molt seca, i les baixes temperatures han provocat la formació de moltes plaques de gel.

A la ciutat de Morella el  protocol s’ha activat des de les 7 del matí quan tots els efectius han començat les tasques de neteja de neu i escampament de sal per tal de fer transitables al màxim els carrers de la localitat. Amb tot, es recomana no utilitzar els vehicles si no és extremadament necessari i si s’ha de fer es recomana l’ús de cadenes.

Els centres educatius han estat oberts tot i que es recomanava l’accés peatonal dels alumnes i pares acompanyants. El servei de transport ja va estar suspès des de la jornada d’ahir davant les previsions que ja apuntaven les precipitacions de la nit i per les plaques de gel provocades per les precipitacions d’ahir diumenge. Per la seua banda, el Centre de Dia de Morella ha dut a terme el repartiment del menjar als seus domicilis als usuaris que no s’han pogut apropar al centre.

En altre ordre de coses, la coordinació entre els serveis d’emergència ha facilitat l’ajuda a algunes emergències mèdiques que hi ha hagut, com el desplaçament de l’ambulància SAMU que ha tingut que transportat un malalt greu fins el centre hospitalari. Tot el dispositiu es troba en alerta per si és necessari intervenir en un moment donat ja que les previsions apunten que la neu seguirà caient fins la jornada de demà.

Alguns serveis s’han vist afectats pel temporal de neu, com pot ser el de recollida d’escombraries. Així mateix, s’ha avisat a la població que en la jornada de demà es suspèn el servei de recollida del reciclatge que se presta des del consistori als establiments comercials de la localitat.

Pujar