7 d’agost de 2020 7/8/20

'Els Ubús' de Castelló i l'EMT de Sillla partixen com a favorites per als premis del concurs de teatre 'Vila de Mislata'

'Els Ubús' de Castelló i l'EMT de Sillla partixen com a favorites per als premis del concurs de teatre 'Vila de Mislata' - (foto 1)
  • Les dos companyies acaparen bona part de les nominacions, encara que 'Passeig Teatre', 'Pla i Revés' i 'Pànic Escènic' també opten al premi de millor espectacle

MÉS FOTOS
'Els Ubús' de Castelló i l'EMT de Sillla partixen com a favorites per als premis del concurs de teatre 'Vila de Mislata' - (foto 2)
'Els Ubús' de Castelló i l'EMT de Sillla partixen com a favorites per als premis del concurs de teatre 'Vila de Mislata' - (foto 3)
'Els Ubús' de Castelló i l'EMT de Sillla partixen com a favorites per als premis del concurs de teatre 'Vila de Mislata' - (foto 4)
'Els Ubús' de Castelló i l'EMT de Sillla partixen com a favorites per als premis del concurs de teatre 'Vila de Mislata' - (foto 5)

El concurs de teatre en valencià "Vila de Mislata" encara la recta final de la seua XXXV edició i ho fa amb la publicació de les nominacions prèvies a la gran cita, el lliurament de premis, que se celebrarà este divendres en el Centre Cultural. En les apostes apareixen com a favorits Els Ubús de Castelló, que han obtingut nominació en totes les categories del certamen -huit-, seguits molt d'a prop per l'Escola Municipal de Teatre de Silla, que ha aconseguit set nominacions del jurat més la del premi del públic.

Els primers van interpretar en el "Vila de Mislata" Assajant Ubú, d'Alfred Jarry, una crítica corrosiva contra l'autoritat per a denunciar la corrupció i el despotisme que encara impera en la nostra societat. Els de Silla, per la seua banda, van fer una adaptació de l'obra de William Shakespeare, La comèdia dels equivocacions. Les dos tenen moltes paperetes per a convertir-se en triumfadores d'esta edició del concurs, però no estan soles, ja que també competiran pel premi de Millor espectacle les companyies Passeig Teatre de Cullera, per El Malalt imaginari; Pla i Revés d'Altea, per Hereus i Pànic Escènic, per l'obra Les ànimes de Lorca.

A més de l'espectacle, el "Vila de Mislata" lliura també premis al millor actor, millor actriu, millor actor de repartiment, millor actriu de repartiment, millor direcció i els premis Matíes Ruiz a l'ús de la llengua i la dicció i el Nemesio Batres, a la millor estètica de conjunt. A estes huit categories s'unix el premi del públic, un guardó molt valorat per les companyies, que no concedix el jurat sinó els propis espectadors del certamen.

A diferència d'altres anys, en què les nominacions han estat molt repartides, el veredicte del jurat -integrat per Empar Brisa, Toni Carpi, Maribel Casañ, Paco Pellicer i Pablo Ricart- les ha concentrat totes en les cinc companyies que opten al premi al Millor Espectacle. Les altres cinc companyies que han participat en esta edició del concurs es queden, per tant, sense possibilitat de portar-se premi.

La cerimònia de lliurament tindrà lloc este divendres dia 15 de desembre, a partir de les 22.30 hores, en el teatre del Centre Cultural, just després de la representació fora de concurs de El fandango de Marx, de la companyia Patricia Pardo de València.

Pujar