1 de juny de 2020 1/6/20

Mislata obri el nou Centre Ocupacional

Mislata obri el nou Centre Ocupacional - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mislata obri el nou Centre Ocupacional - (foto 2)
  Mislata obri el nou Centre Ocupacional - (foto 3)
  Mislata obri el nou Centre Ocupacional - (foto 4)
  Mislata obri el nou Centre Ocupacional - (foto 5)
  Mislata obri el nou Centre Ocupacional - (foto 6)
  Mislata obri el nou Centre Ocupacional - (foto 7)

  L'Ajuntament de Mislata ha obert hui les portes del seu nou Centre Ocupacional, unes modernes i àmplies instal·lacions de més de 3.000 metres quadrats situats en la zona del Quint II. El nou edifici, cridat a ser un referent a nivell nacional per les seues prestacions, compta amb tots els recursos necessaris per a atendre a 50 veïns i veïnes amb diversitat funcional que estiguen en edat laboral, és a dir, entre els 16 i els 65 anys.

  L'obertura del Centre Ocupacional s'ha celebrat aquest matí, en un acte que ha estat presidit per Ximo Puig i l'alcalde de la ciutat, Carlos Fernández Bielsa, i que ha comptat amb l'assistència de tots els usuaris i usuàries del COM, els seus familiars i els professionals que a partir del dilluns començaran a treballar en aquestes noves instal·lacions públiques. A l'acte han assistit també representants del teixit associatiu i altres col·lectius socials de Mislata.

  Durant la seua intervenció, Bielsa ha repassat les dificultats que s'ha trobat el seu govern per a poder obrir un centre que va ser construït fa anys en una zona sense urbanitzar i ha destacat l'esforç realitzat en els últims anys per a rehabilitar l'edifici i equipar-ho per a ser un centre ocupacional de referència. "Aquestes instal·lacions són l'emblema d'una manera d'entendre la política, on les persones són sempre el primer", ha dit Bielsa, qui ha destacat a més la importància de dotar a les persones amb diversitat funcional de Mislata de "els millors recursos públics perquè puguen créixer a nivell personal i integrar-se plenament en la nostra societat".

  Per la seua banda, el president de la Generalitat ha posat a Mislata com a exemple de compromís social amb les persones més desfavorides i ha felicitat als xics i xiques que a partir del dilluns gaudiran de les noves instal·lacions. A més, Ximo Puig ha reiterat l'aposta de la Generalitat per no excloure a ningú del progrés i l'avanç social que està experimentant la Comunitat.

  Després dels discursos, Puig i Bielsa han recorregut les magnífiques instal·lacions d'aquest nou Centre Ocupacional, dotat amb multitud d'aules, menjador, gimnàs i un espectacular pati interior enjardinat. Gràcies a aquest servei municipal, les persones amb discapacitat participen en tallers ocupacionals, reben suport personal, atenció psicosocial i desenvolupen tot tipus d'habilitats per a integrar-se plenament en la societat.

  Per als xics i xiques del COM, el de hui ha sigut un dia de festa, ja que canvien l'antiga planta baixa de 290 m2 quadrats situada en el carrer Sant Francisco d'Assís per aquestes modernes i espaioses instal·lacions de més de 3.000 m2, situat a més al costat dels habitatges tutelats, també per a persones amb diversitat, que l'Ajuntament obrirà pròximament i dels horts urbans, que inclouen una parcel·la exclusiva per a ells, on a partir d'ara podran conrear les seues pròpies verdures i hortalisses.

  En ser molt més gran, el centre ocupacional passarà el curs que ve de tindre 35 places a 50, amb el que també s'incrementarà el nombre de professionals i el dels serveis assistencials. Com explica el director del COM, Vicente Marcilla, un dels serveis més esperats és el de fisioteràpia: "Fins ara no teníem fisioteràpia perquè en el vell centre ocupacional no teníem espai; ací tenim una sala de fisio i una altra d'estimulació sensorial".

  El director del centre ha recordat que "els nostres usuaris ja estan fent-se majors i ací van a gaudir d'un centre meravellós, amb moltíssima llum, amb un pati interior amb jardins i gespa natural, una parcel·la en els horts urbans... La qualitat de vida que van a tindre ací va a ser brutal". Per açò hui familiars i amics dels xics i xiques del COM no amagaven la seua felicitat. "El canvi és increïble, estem molt contents", ha explicat hui Vicente Marcilla, qui a més ha desvetlat que la inspectora de la Generalitat que va visitar el centre fa uns mesos va reconèixer "que és el millor centre ocupacional que havia vist en la seua vida".

  Pujar