6 de juny de 2020 6/6/20

Mislata convoca una consulta ciutadana per a decidir el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez

Mislata convoca una consulta ciutadana per a decidir el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mislata convoca una consulta ciutadana per a decidir el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez - (foto 2)
  Mislata convoca una consulta ciutadana per a decidir el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez - (foto 3)
  Mislata convoca una consulta ciutadana per a decidir el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez - (foto 4)

  Mislata torna a convocar als veïns a les urnes. En esta ocasió, per a decidir el disseny urbanístic de l'avinguda Blasco Ibáñez, una de les artèries principals de la ciutat. La regidoria de Participació Ciutadana ha llançat una nova edició de "Mislata Opina", una consulta on els veïns podran decidir el projecte de reurbanització que l'Ajuntament començarà a executar este mateix estiu.

  El projecte ofereix tres opcions, però en totes elles la inversió municipal inclourà la renovació completa de la calçada i les voreres, la creació d'una ciclovia, l'eliminació de barreres arquitectòniques o l'ampliació de les zones verdes i l'arbrat. Tot açò, explica l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, farà que "guanye l'opció que guanye, l'avinguda Blasco Ibáñez serà més accessible i més respectuosa amb el vianant, incentivant el passeig confortable dels veïns i potenciant el comerç del barri".

  Objectius comuns a banda, l'Ajuntament planteja als veïns la possibilitat de triar entre tres opcions, tres dissenys urbanístics en funció de si volen donar prioritat a l'estacionament de vehicles o per contra ampliar les voreres i augmentar els espais per als vianants. La "Opció 1" té un disseny similar a l'actual i inclou una renovació del paviment, mantenint les 95 places d'aparcament en cordó que hi ha en l'actualitat. En l'extrem contrari està la "Opció 3", que contempla una gran avinguda sense cotxes, un disseny que faria molt més àmplies les voreres i els espais de descans en els dos sentits de la via. I a mig camí està la "Opció 2", una solució intermèdia que permetria ampliar voreres, però mantenint les zones d'aparcament en un dels sentits, amb una capacitat aproximada de 70 places.

  El Consistori ja ha publicat en el seu web els detalls de les tres propostes i el dilluns dia 5 de juny instal·larà un punt d'informació en la plaça Victoria Kent, per a explicar personalment als veïns les diferències entre les tres opcions plantejades. Per a manifestar les seues preferències, la ciutadania de Mislata podrà votar presencialment el dilluns dia 12 de juny, en la mateixa plaça Victoria Kent, o votar on line en mislata.es del 5 al 12 de juny.

  Pujar