29 d’octubre de 2020 29/10/20

Javier Gil: “Apostem per l’esport com alternativa d’oci saludable”

Javier Gil: “Apostem per l’esport com alternativa d’oci saludable” - (foto 1)

  Compromís per Mislata continua treballant de cara als propers comicis electorals del 26M. En l’àmbit de l’esport, el propòsit de la coalició passa per treballar una planificació estratègica de l’esport local, que done orde i valor a la pràctica esportiva, tant de recreació com de competició.

  El objectiu de Compromís, en paraules de Javier Gil, candidat a l’acaldia, passa per ficar l’esport local en el lloc on mereix: “Mislata necessita d’un esport ben estructurat i pensat per a tots i totes. No podem deixar l’esport local oblidat,  ja que es un element que cohesiona  el municipi i dona valor a la participació dels veïns de la vila”. Compromís pretén dins de les seues accions, fomentar una planificació esportiva de 360 graus, on no s’oblida la importància que l’esport te a la vida de tots nostres veïns i en les seues diferents realitats.

   L’aposta de Compromís planteja treballar dos vies principals: per una banda, la estructuració de l’esport competitiu i federat com a ferramenta social, formativa i participativa i per altra, el foment l’esport de recreació i el seu accés per a tots i totes: “Volem que Mislata tinga una planificació esportiva de referència que satisfaga les necessitats de tota el poble, tant dels clubs esportius que competeixen amb el nom de la nostra vila, com la del veïns que agrairien disposar d’unes instal·lacions esportives més accessibles i amb unes condicions de manteniment  molt millor que les actuals”.

  La bessant de l’esport federat i competitiu des de la base fins a les edats sèniors, on el foment de la qualitat formativa i garantir la transmissió de valors de respecte, la esportivitat, i la solidaritat entre els joves, hi seran essencials.

  Per altra banda, l’esport de recreació i per a totes i tots, tindrà una significació important en els plantejaments de Compromís per Mislata. Des de la edat escolar es buscarà la creació de vies esportives municipals de participació familiar i d’oci, que apropen la activitat esportiva no competitiva a la familía com a móvil de recreació, participació conjunta i de relació amb els demés. Les “nits de divendres esportius”, la gratuïtat de la piscina d’estiu fins als 12 anys o l’adequació d’un circuit de running a la Canaleta serán accions que aniran dins d’aquestes polítiques d’esport com alternativa d’oci saludable.  

  A més d'això, es donara importància a l’esport inclusiu dedicat als col·lectius amb necessitats especials (diferents discapacitats i col·lectius especials, que serà tractat d’igual manera que qualsevol altra pràctica deportiva que es done en la vila, reivindicant el seu valor i la superació dels seus esportistes.

  Pujar