elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Descobrixen a Mislata un taller de costura clandestí que ocupava treballadors estrangers en situació irregular

Descobrixen a Mislata un taller de costura clandestí que ocupava treballadors estrangers en situació irregular
  • Alguns empleats havien de suportar llargues jornades de treball per un salari inferior als 900 euros

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Inspecció de Treball i Seguretat Social de València, han desarticulat a Mislata (València) un taller de costura clandestí on s'ocupava treballadors estrangers de manera irregular. S'ha detingut a tres persones, dues dones i un home, d'entre 31 i 46 anys, d'origen bolivià, com a presumptes responsables dels delictes de pertinença a organització criminal i contra els drets dels treballadors. Durant la inspecció del local han sigut identificats 12 treballadors estrangers, dels quals nou es trobaven en situació irregular i mancaven de permís de treball i l'alta en la Seguretat Social. Alguns empleats havien de suportar llargues jornades de treball per un salari inferior als 900 euros.

Les labors d'investigació es van iniciar al novembre del passat any quan els agents de la Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria de Policia Nacional de Xirivella-Aldaia-Alaquás, van tindre indicis que els regents d'un local comercial de Mislata podrien estar cometent un delicte contra els drets dels treballadors.

Arran de les perquisicions, es duc a terme un dispositiu policial al costat de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de València, comprovant que es tractava d'un taller de costura clandestí de roba infantil. Ací es van identificar a 12 persones treballant, de les quals nou es trobaven en situació irregular en el territori nacional, a més de mancar de permís de treball i l'alta en la Seguretat Social.

La propietària i els encarregats del taller han sigut detinguts

En el seu interior, els agents també van localitzar als encarregats, una parella d'home i dona d'origen bolivià, que al costat d'una altra de les treballadores, van resultar ser els únics que comptaven amb contracte de treball i estaven donats d'alta en la Seguretat Social. En el moment de la inspecció no es trobava la propietària del taller, que al seu torn era família dels encarregats, sent identificada posteriorment.

Alguns dels treballadors van manifestar als policies que treballaven durant prolongades jornades de treball arribant a aconseguir 58 hores setmanals, per les quals percebien un salari inferior als 900 euros mensuals.

Finalment, tant la parella d'encarregats com la propietària del local, van ser detinguts com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal i contra els drets dels treballadors, duent-se a terme la desarticulació del taller clandestí.

Els arrestats van ser posats en llibertat després de la seua presa de declaració sent informats de l'obligació d'acudir davant l'autoritat judicial quan foren requerits.

 

Pujar