8 de març de 2021 8/3/21

Compromís reivindica que el mercat ambulant de Mislata amb el 100% de parades és possible

Compromís reivindica que el mercat ambulant de Mislata amb el 100% de parades és possible - (foto 1)
  • El govern de Mislata no dona alternatives perquè els llocs que alimenten a 88 famílies puguen treballar íntegrament

El Mercat Ambulant dels dissabtes a Mislata és part de la nostra identitat com a poble, els costums que serveixen d’impuls per a que part del veïnat no isca del nostre municipi a fer les compres ja que amb la seua presencia retroalimenta a tot el comerç local. Per això, cal reivindicar la seua importància, més encara en temps difícils per a l'economia, especialment per al xicotet comerç, com els que estem vivint amb la pandèmia de la Covid-19. A Compromís considerem que els mercats ambulants són espais segurs ja que es realitzen a l'aire lliure i per tant  el risc de contagi és menor sempre que seguim les normes sanitàries pautades pel Govern del Botànic.

Ara per ara, l'Ajuntament s’ha oblidat dels comerciants del mercat ambulant. Podíem dir que no s’ha preocupat com han fet altres pobles de la nostra comarca com Catarroja o Paiporta, per citar dos exemples. A diferència d’ací, a Mislata només permet que es munte aquest mercat ambulant al 50%, mentre que en aquests municipis s’han preocupar i han pres les mesures necessàries seguint les recomanacions de la Conselleria de Sanitat, permetent a les treballadores i treballadors obrir els llocs al 100%.

“Estem totalment d'acord que la prioritat són les persones i la salut, però hem de ser coherents en les decisions, perquè igual que l'Ajuntament ha previst i ha ficat en la Plaça Major per al muntatge i el funcionament de la Fira de Nadal, no entenem per què a dia de hui no se li permet a les persones comerciants del mercat ambulant muntar el 100% dels seus llocs, com a Catarroja on governa Compromís i el PSPV te les delegacions de comerç. Li convide, senyor Bielsa a que parle amb ells, sense vergonya, per a que li expliquen com ho han fet. És només interès en les persones”, argumenta Javier Gil, portaveu de Compromís per Mislata.

“Ajudem als comerços Sr Alcalde, a tots sense cap excepció, eixe va ser el compromís que ens va fer amb els pressupostos per al 2021, no sols és repartir xecs que incentiven les compres, també és donar facilitats perquè puguen treballar en igualtat de condicions, aconseguisquen pagar les seues quotes d'autònoms i les seues famílies puguen  tirar avant. Encara ens cou a nosaltres i als comerciants com el seu gran objectiu amb la recuperació de l’autobús fa uns anys era que el veïnat poguera comprar en el Mercat Central de València. Esta a temps de canviar eixa mirada i fer polítiques per a que la gent compre els productes de qualitat en el Mercat Tradicional de Mislata amb l’impuls que oferix el mercat ambulant”, explica Javier Gil.

Ja fa varies setmanes que representants de Compromís per Mislata, s'han reunit amb membres de  l’Agrupació Independent de Venedors Autònoms de la Comunitat Valenciana (AIVAV) i Associació Venedors Ambulants de la Comunitat Valenciana( AVAME), amb  l'objectiu de buscar solucions i  traslladar al govern socialista les preocupacions d'aquest sector. Per això, escoltant a les dues parts i veient com s’ha solucionat aquesta situació al nostre voltant, des de Compromís sol·licitem que siga l'aforament el que es limite al 50% perquè els comerciants puguen muntar fins al 100%, tal com permet les noves indicacions de la Conselleria de Sanitat publicades el 5 de desembre.

Pujar