31 d’octubre de 2020 31/10/20

Compromís per Mislata aconsegueix el suport de tota la corporació municipal per a la creació d'una unitat de referència sobre fibromiàlgia al municipi

  El Ple de l'Ajuntament de Mislata ha aprovat per unanimitat la proposta de Compromís per a millorar l'atenció i el tractament de les persones amb fibromiàlgia. La moció demana al Consell, entre altres mesures, la creació d'una unitat multidisciplinària de fibromiàlgia a l'Antic Hospital Militar.

  L'acord unànime de la Corporació Municipal s'aconsegueix després de molts mesos de treball i de col·laboració amb associacions i famílies de persones amb fibromiàlgia impulsat per Compromís per Mislata. Javier Gil, regidor i portaveu de Compromís per Mislata explica que "una de les primeres reunions per a tractar el tema va ser ara fa quasi 2 anys a Les Corts Valencianes i fruit d'eixa tasca vam aconseguir que als pressupostos de la Generalitat Valenciana del 2019 es destinara una partida econòmica per a la creació de la unitat de fibromiàlgia a l'Hospital Militar". "Hem continuat fent pressió i buscant aliances i per a això hem demanat el compromís de tot l'Ajuntament de Mislata" ha afegit Gil.

  El Ple de Mislata ha acordat instar al govern central a que avalue i actualitze el document sobre la fibromiàlgia elaborat pel Ministeri de Sanitat, amb la finalitat d'elaborar una vertadera estratègia nacional sobre la malaltia. Així mateix, s'insta a que el govern central reconega els efectes impeditius que tenen les malalties englobades dins de la síndrome de sensibilitat central respecte al treball i, en aquest sentit, adaptar les decisions de l'INSS per al reconeixement com a causes d'incapacitat.

  També es demanda que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública desenvolupe les actuacions necessàries per a millorar el diagnòstic i el tractament de la fibromiàlgia, com també de la resta de patologies relacionades, des d'un punt de vista multidisciplinari. Acordar que la Conselleria estudie la creació d'una xarxa per a facilitar la confirmació diagnòstica. I requerir a la concessionària del departament de salut de Manises perquè cree una unitat multidisciplinària que atenga les persones diagnosticades amb fibromiàlgia a les instal•lacions de l'Antic Hospital Militar de Mislata.

  "La fibromiàlgia és una malaltia en molts casos silenciada, on les associacions i persones malaltes han tingut poc de reconeixement social. Com a membres de l'Ajuntament de Mislata voliem donar un pas més enllà i obtindre el suport de tota la corporació municipal. Ho hem aconseguit, tots els partits polítics han recolzat la nostra proposta, però no pararem fins que la unitat de referència siga una realitat al nostre municipi. Mislata ha de ser referent en el tractament de la fibromiàlgia, tenim les instal•lacions sanitaries per a fer-ho possible" ha conclòs Gil.

  Pujar