24 de novembre de 2020 24/11/20

Els clavaris dels Àngels inicien la celebració del seu dia gran amb la Nit d'Albaes

Els clavaris dels Àngels inicien la celebració del seu dia gran amb la Nit d'Albaes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els clavaris dels Àngels inicien la celebració del seu dia gran amb la Nit d'Albaes - (foto 2)
  Els clavaris dels Àngels inicien la celebració del seu dia gran amb la Nit d'Albaes - (foto 3)
  Els clavaris dels Àngels inicien la celebració del seu dia gran amb la Nit d'Albaes - (foto 4)
  Els clavaris dels Àngels inicien la celebració del seu dia gran amb la Nit d'Albaes - (foto 5)
  Els clavaris dels Àngels inicien la celebració del seu dia gran amb la Nit d'Albaes - (foto 6)

  Mislata celebra hui el seu dia gran, la festivitat de la Mare de Déu dels Àngels, patrona de la ciutat. La clavaria que porta el nom de la verge és l'encarregada, un any més, d'organitzar totes les cites festives en honor de la patrona, actes que arrancaren esta passada matinada amb la Nit d'albaes i guitarrà.

  A les dotze i un minut de la nit d'ahir diumenge va començar esta tradicional cita. Com mana la tradició, els clavaris demanaren permís al rector de l'església de la Mare de Déu dels Àngels per a entrar i cantar-li als patrons de Mislata. I així ho van fer.

  Al ritme del tabal i la dolçaina, però també amb guitarres i formació de vent, l'acte va comptar amb tota una exhibició de repertori de cant d'estil valencià. Després de cantar-li al Crist i la Verge, els clavaris feren un xicotet recorregut pel centre de la població, en el qual cantaren a diversos veïns de la ciutat, per a tancar l'acte com sempre en la seu de la Clavaria de la Mare de Déu dels Àngels.

  Els actes del dia gran de les festes patronals han continuat hui amb la despertà i ho faran durant tota la jornada amb la missa major, la mascletà, l'entrà de la murta i la processó.

  Pujar