elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP: "El PSPV es puja els sous un 25% en Les Alqueries"

PP: "El PSPV es puja els sous un 25% en Les Alqueries"
  • El portaveu del PP, Antonio Gil, reprova l’increment de la despesa que pagaran els veïns a cinc regidors que governen en minoria

El PSPV de Alquerías del Niño Perdido va aprovar ahir en solitari una pujada de fins al 25% de les seues retribucions. El ple, en el qual el PP va votar en contra i al que no va assistir un regidor de Ciudadanos, va permetre que el PSPV traguera avant un punt en l'ordre del dia que suposarà un increment de la despesa de més de 8.000 euros a l'any. Un desemborsament que pagaran els veïns després que l'alcaldessa haja decidit pujar-se la nòmina un 20% i fer el propi amb la dels seus regidors, després d'incrementar-los més d'un 25% les seues assignacions.

Antonio Gil, portaveu del PP a Alquerías del Niño Perdido, ha reprovat aquesta mesura que considera innecessària. “És la millor mostra del vertader objectiu del PSPV en l'alcaldia. Nosaltres anem a treballar per millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans, però el PSPV demostra que en lloc de venir a servir ha vingut a servir-se de la casa de tots”.

Per al portaveu del PP, “els diners que el PSPV va a gastar en sous de més hauria d'invertir-se a millorar la vida de la població, garantir prestacions i millorar serveis. En definitiva, resoldre-li els problemes als nostres veïns i no generar-los despeses”. Una opinió que dista de la del PSPV, “que no ha tingut objeccions a disparar la despesa per a garantir-se el sou”.

Tal com ha detallat Gil, “els sous creixen per a alcaldessa i regidors, pese que ara són més edils per a repartir-se el treball i per tant s'entén que estaran més alliberats”. En 2015-19, l'alcaldessa, amb una dedicació del 25%, cobrava 1.157,20 euros/mes que amb l'increment passaran a 1.382 euros/mes. El mateix ocorre amb la resta de regidors. D'una banda, els que tenen una dedicació del 75% passaran de cobrar 1.004 euros/mes del mandat 2015-19 als 1.271 del present mandat. Finalment, els edils amb una dedicació del 25% passaran dels 682 euros/mes de 2015-19 als 863 euros/mes de la present etapa.

En total, als veïns de Les Alqueries els costarà el govern en minoria del PSPV 89.868,84 euros a l'any mentre “el nostre poble està abandonat i desatès”. De fet, considera el portaveu, “si el PSPV dedicara solament una part de l'interès que ha demostrat en els sous a atendre a Les Alqueries, al nostre poble li aniria molt millor”. Per aquest motiu, des del PP, “anem a exercir una labor de fiscalització i control directes perquè para nosaltres és Les Alqueries l'únic objectiu i són els nostres veïns i el seu benestar els únics motius que encoratgen el nostre treball”.

Pujar