elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Adeu als poalets: Les Alqueries torna al sistema de recollida de fem per contenidors

Adeu als poalets: Les Alqueries torna al sistema de recollida de fem per contenidors
  • El ple municipal va aprovar este dimecres el nou pla local de residus i l'ordenança per a la gestió i recollida de residus

MÉS FOTOS
Adeu als poalets: Les Alqueries torna al sistema de recollida de fem per contenidors - (foto 2)

Les Alqueries tornarà al sistema de recollida de residus per contenidors, finalitzant amb el de porta a porta amb el qual el veïnat havia d'entregar els residus al servici municipal davant del seu habitatge o comerç, segons un calendari setmanal amb un horari estipulat. El ple municipal ha aprovat este dimecres un nou Pla Local de Residus i l'ordenança municipal de residus que reorganitza la gestió i regulació vinculades al depòsit i recollida de residus a les Alqueries.

En les pròximes setmanes arrancarà el nou servici, que limitarà la recollida en domicili als estris domèstics o de grans volums, prèvia anomenada als servicis municipals. La resta del fem es gestionarà a través de 84 punts de recollida de residus (amb contenidors de paper i cartó, de residus orgànics, d'envasos de plàstic, metàl·lics o bricks; i un altre per a la resta dels fems no reciclables, així com els ja existents per a vidre) repartits per tot el terme municipal.

Aprovada una modificació de crèdit

D'altra banda, el ple ha votat a favor d'una modificació de crèdit de 349.182 euros de l'actual pressupost, que afecta l'adequació de la plaça d'Espanya (en la remodelació de la qual la Diputació de Castelló invertix 160.000 euros), el pagament de la filiació del Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics o el programa de contractació de persones desocupades EXPLUS 2023.

Així en la sessió plenària, també s'ha aprovat el sotmetiment a participació pública del Catàleg de Proteccions de secció de Patrimoni Cultural, necessari per a sol·licitar i rebre subvencions destinades a la reforma d'edificis de Bé d'Interés Local, que portava paralitzat des de 2021. Un ple en el qual també s'ha aprovat el Reglament intern d'organització i funcionament de les comissions de coordinació tècnica de l'àrea de benestar social d'este Ajuntament, congestionat també des de fa tres anys.

Pujar