23 d’octubre de 2020 23/10/20

La Direcció general de Cultura inicia els tràmits per a començar l'obra de la Casa de la Cultura en 2018

La Direcció general de Cultura inicia els tràmits per a començar l'obra de la Casa de la Cultura en 2018 - (foto 1)

    La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, s'ha reunit amb l'equip de govern de les Alqueries per a explicar-los la situació de les obres en la Casa de la Cultura de la localitat. Amoraga indica que el seu departament ha iniciat els tràmits perquè les obres es puguen començar durant l'any 2018. L'alcaldessa de les Alqueries, Esther Lara, valora aquesta primera presa de contacte real com “molt positiva, ja que després de la visita del president de la Generalitat, Ximo Puig, no hem tardat ni un mes a tornar a tenir notícies del Consell”.

    Així, Lara comenta que “des de la Conselleria ens han explicat que la primera fase de les obres estarà inclosa, si tot va bé, en els pressupostos del 2018, amb el que en eixe moment podrien reprendre's els treballs en la infraestructura” i afegix que “des de l'ens autonòmic han valorat molt positivament que el projecte estiga fet i des de l'Ajuntament s'estiguen facilitant els tràmits, ja que els hem presentat ja una memòria valorada”.

    La primera edil assegura que per al consistori de les Alqueries aquesta obra és una prioritat perquè les veïnes i veïns ja porten massa temps esperant al fet que es reprenga el projecte. “cal recordar que aquesta situació que es troba bloquejada des del 2001 i que fins ara cap govern anterior de la Generalitat ha fet res per solucionar. Així com, la Diputació, que és l'encarregada del projecte, també s'ha desentès durant tot aquest temps i per açò li demanem que col·labore amb les dues administracions que sí que estan avançant en lloc d'escudar-se en falta de pressupost com ho ve fent fins ara”, conclou Lara.

    Finalment, des de la Direcció general de Cultura i Patrimoni han assegurat que van a mantenir el contacte entre els tècnics autonòmics i els municipals perquè quan s'incloga el projecte en el pressupost es puguen començar els treballs de la forma més immediata possible i es puguen escurçar els terminis perquè siga una realitat al més prompte possible.

    Pujar