elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els citricultors de Borriana i Les Alqueries gaudiran d'una rebaixa fiscal després de la rebentada tèrmica però pobles veïns es queden fora

Els citricultors de Borriana i Les Alqueries gaudiran d'una rebaixa fiscal després de la rebentada tèrmica però pobles veïns es queden fora
  • Poblacions pròximes s'han quedat fora de l'orde publicada pel Ministeri

Els agricultors de Borriana i Les Alqueries veuran reduïts els índexs de Rendiment Net al 0,09% en 2023 en el sistema d'estimació objectiva de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF).

Es tracta d'una mesura de compensació aprovada després de la sol·licitud de tots dos equips de Govern per a declarar zona catastròfica després de la rebentada tèrmica del passat mes de setembre.

Així s'establix en l'orde publicada pel Ministeri d'Hisenda per a beneficiar al sector, afectat per l'episodi de tempestes del 12 de setembre de 2023, que va perjudicar la collita i va reduir la seua rendibilitat.

En concret, en estos dos municipis s'establix un índex de 0,09 per a la mandarina i la taronja i del 0,19 per a l'alvocat.

Unes rebaixes en els mòduls diferents per a cada municipi i que la Va unir Llauradora ha criticat en considerar-la “incongruent a tal punt que localitats confrontants no tenen la mateixa reducció i algunes per exemple tenen per al cultiu de taronja, però no per al de mandarina”.

“És una cosa totalment il·lògica perquè les adversitats meteorològiques afecten per igual”, expliquen des de l'associació, que lamenta que “Nules o Vila-real no tenen rebaixa fiscal en cítrics, mentres les seues poblacions veïnes Les Alqueries o Borriana sí. O Vilavella té en mandarina, però no per a taronja”.

Este document publicat en el BOE (Butlletí Oficial de l'Estat) per a pal·liar les conseqüències d'incendis, inundacions i altres calamitats sí que contempla reduccions a Nules per als cultius del magraner i la garrofa o a La Vilavella tambien per a la garrofa.

A La Vall d'Uixó consten reduccions per al caqui i la garrofa i a Moncofa hi haurà descomptes per a magraner, meló i meló d'Alger. Pots consultar en este enllaç les reduccions complets per a tots els municipis.

 

Pujar