elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Alqueries impulsa el festival ‘Mou la llengua’ per al 9 d’Octubre

Betlem Albero
Betlem Albero
  • Tito Pontet i Black Fang actuaran en la primera edició que es realitzarà en la plaça de l'Ajuntament amb sopar de pa i porta

MÉS FOTOS
Les Alqueries impulsa el festival ‘Mou la llengua’ per al 9 d’Octubre - (foto 2)

Les Alqueries commemorarà el 9 d’Octubre amb el festival ‘Mou la llengua’, una iniciativa impulsada per la regidoria de Normalització Lingüística, que dirigeix Betlem Albero, que aquest 2021 s'estrena amb la seua primera edició.

Aquesta activitat es desenvolupa dins de la programació de les festes patronals que la localitat celebrarà de l'1 al 10 d'octubre en honor a la Verge del Niño Perdido.

El festival comptarà amb les actuacions de Tito Pontet, un dels grups valencians emergents que portarà a Les Alqueries la música ska, reggae, cúmbia i mambo, i Black Fang, una banda de Castelló, amb estils hip-hop, jazz, funk i fang.

Albero ha explicat que amb aquest nou festival es tracta d'impulsar la llengua i la cultura de la Comunitat Valenciana i que té com a objectiu la continuïtat en el temps amb la intenció de ser un festival sobre llengües no majoritàries.

L'esdeveniment musical es realitzarà en la plaça de l'Ajuntament a partir de les 19 hores, encara que a les 18.30 hores ja començaran a obrir les portes i els DJ SurcosBravos, Bernat Fa, Black Chancho que s'encarregaran d'amenitzar la vesprada. ‘Mou la llengua’ no és només un festival, sinó que es tracta d'un esdeveniment social que l'Ajuntament de Les Alqueries ha impulsat amb un sopar de pa i porta en taules de deu persones, adaptant-se a les mesures de seguretat contra el covid.

L'aforament màxim serà de 760 persones i les entrades gratuïtes es poden reservar ja en la web Eventbrite.

Un festival sostenible

‘Mou la llengua’ és a més un festival sostenible. Cada persona que acudisca a l'esdeveniment musical rebrà un got de plàstic reutilitzable per a evitar que s'hagen d'emportar gots de cristall ni de plàstic d'un sol ús. Aquesta és una iniciativa de la regidoria de Medi Ambient.

Pujar