Castellano
FITUR 2024

La Nucia es consolida com a capital esportiva amb esdeveniments classificatoris per a les Olimpíades

La Nucia es consolida com a capital esportiva amb esdeveniments classificatoris per a les Olimpíades
  • La població estén el turisme a desenes de modalitats esportives amb 42 esdeveniments durant tot el 2024

MÉS FOTOS
La Nucia es consolida com a capital esportiva amb esdeveniments classificatoris per a les Olimpíades - (foto 2)
La Nucia es consolida com a capital esportiva amb esdeveniments classificatoris per a les Olimpíades - (foto 3)

La Nucia es consolida com a capital esportiva amb esdeveniments classificatoris per a les Olimpíades i estén el turisme a desenes de modalitats esportives, més enllà del seu pes en l'atletisme i el ciclisme de carretera, amb 42 esdeveniments durant tot el 2024.

Taekwondo, esgrima, dards, bicicleta de muntanya, boxa o un nou duatló són alguns dels esports que acollirà la ciutat, que ha anunciat que doblegarà la ciutat esportiva amb un projecte encara més ambiciós.

I és que en 2024 “La Nucia, Ciutat de l'Esport” acollirà un gran calendari d'esdeveniments esportius d'àmbit internacional i nacional, on destaquen estos 9: Campionat d'Espanya d'Atletisme a l'aire lliure, Shimano Super Cup Massi XCO UCI 1, Campionats d'Espanya de Duatló Supersprint, XXI Open Internacional d'Espanya de Taekwondo-WTF, Torneig Boxam Internacional Elit, Campionat d'Espanya d'Atletisme de Federacions Autonòmiques, Campionat del Mediterrani d'Esgrima, Campionat Internacional Radikaldarts i Criterium i Gran Fons de Ciclisme.

En molts d'ells es disputaran punts i marques per a poder classificar-se per a les Olimpíades de París 2024, per la qual cosa alguns esportistes podrien aconseguir el seu “passaport” als Jocs a La Nucia.

En FITUR 2024 “La Nucia, Ciutat de l'Esport” ha presentat el calendari d'esdeveniments esportius de 2024, amb la presència de Carlos Coloma, bronze olímpic en MTB en Riu 2016, Jorge García, dtor. Competicions FETRI, Jesús Castellanos, pres. Fed. Espanyola de Taekwondo, Raúl Chapado, pres. Fed. Espanyola d'Atletisme, Felipe Martínez, pres. Fed. Espanyola de Boxa, Jesús Castellar, pres. Club Podi, Alejandro Álvarez, director esportiu de RadikalDarts i Bernabé Cano, alcalde de La Nucia i Diputat d'Esports.

Per a finalitzar l'acte es va presentar el vídeo espot promocional dels “Esdeveniments 2024” de “La Nucia, Ciutat de l'Esport”, que ja està disponible en el canal de youtube “La Nucia Play”. Estes proves esportives seran retransmeses en directe per televisions nacionals i internacionals i plataformes de streaming, per la qual cosa la imatge de “La Nucia, Ciutat de l'Esport” es difondrà al mig món a través d'estos esdeveniments, aconseguint una “promoció turística de qualitat a través de l'esport”.

Gran retorn econòmic

En la seua intervenció l'alcalde de La Nucia Bernabé Cano ha destacat la gran promoció que suposaran estos esdeveniments esportius per a La Nucia, la Costa Blanca i la Comunitat Valenciana. “En total en 2024 tindrem 42 esdeveniments esportius, dels quals hem presentat els 9 més importants en FITUR. Segons els organitzadors estos 42 esdeveniments esportius generaran un total de 350.000 pernoctacions i que passen més de 3,5 milions de persones per “La Nucia, Ciutat de l'Esport”. Tot això generarà un gran retorn econòmic que demostra la importància del turisme esportiu per a la província d'Alacant i la Comunitat Valenciana”.

La Nucia és atletisme

Com diu el cartell, “La Nucia és Atletisme” ja que serà la seu en dues setmanes consecutives del Campionat d'Espanya d'Atletisme a l'aire lliure 2024 (28-30 de juny) i del Campionat d'Espanya de Federacions Autonòmiques (6 de juliol), pels quals passaran més de 1.200 atletes en total. El Nacional d'Atletisme serà una de les últimes oportunitats per als atletes espanyols d'obtindre la marca per a classificar-se per als Jocs Olímpics de París 2024. Recordem que el Campionat d'Espanya d'Atletisme repetix a La Nucia, després d'acollir-lo en 2019, esdeveniment que va suposar la inauguració de l'Estadi Olímpic Camilo Cano. Un esdeveniment que serà retransmés en directe per televisió a través del canal Teledeporte de TVE.

Tom Pidcock i Pauline Ferran-Prévot a La Nucia

Els actuals campions del món de bicicleta de muntanya XCO Tom Pidcock (Ineos) i Pauline Ferran-Prévot (Ineos) estaran a La Nucia, el 10 i 11 de febrer, per a participar en la Shimano Super Cup Massi MTB XCO, categoria UCI 1; que puntuarà en el rànquing per a les Olimpíades de París 2024. Serà el tercer any que es realitze esta prova internacional de bicis de muntanya XCO que comptarà amb un espectacular circuit olímpic de bicicleta de muntanya dissenyat per Carlos Coloma, bronze Riu 2016. També participaran David Valero (bronze olímpic Tòquio 2020), Samuel Gaze, Jordan Sarrou, Greta Seiwald o Maxime Marotte.

Boxam Elit

Del 30 de gener al 3 de febrer La Nucia acollirà el Torneig Boxam Internacional Elit 2024 amb la participació de 280 boxadors de 30 països dels cinc continents, entre ells diversos olímpics i campions mundials. Este torneig internacional de Boxa es desenvoluparà en el Pavelló Muixara i servirà de preparació abans del preolímpic de Milà.

Mediterrani d'Esgrima

300 esportistes d'11 països participaran en el Campionat Mediterrani d'Esgrima Infantil i Cadet a La Nucia, el 3 i 4 de febrer en el Pavelló Camilo Cano. Competiran en les especialitats d'espasa, floret i sabre.

Nacionals de Duatló Supersprint

Per quart any consecutiu La Nucia albergarà els Campionats d'Espanya Supersprint de Duatló, el 9 i 10 de març. Uns nacionals que van nàixer a La Nucia en 2021 i que a causa del seu gran èxit amb més de 1.500 participants repetixen cada any a “La Nucia, Ciutat del Triatló” de la FETRI. En estos nacionals de duatló supersprint les modalitats seran: Clubs, Relleus/Parelles i Clubs 2x2. L'eixida i meta de totes les proves estaran situades en l'Estadi Olímpic Camilo Cano, així com les transicions de carrera a bici i de bici a carrera.

Campionat Internacional Radikaldarts

3.000 jugadors de 9 països competiran en el Campionat Internacional Radikal Darts a La Nucia, de l'11 al 14 d'abril. Serà una de les majors concentracions de dards a nivell mundial amb jugadors dels Estats Units, Alemanya, Àustria, Bèlgica, Holanda, Suïssa, Noruega, Portugal i Espanya.

XXI Open Internacional Taekwondo

Del 4 al 7 d'abril es desenvoluparà el XXI Open Internacional d'Espanya de Taekwondo- WTF G1 a La Nucia, que congregarà a 1.200 esportistes. A pocs mesos de l'Olimpíada de París este esdeveniment congregarà a més de 40 esportistes classificats per als Jocs i els millors taekwondistes de més de 42 països.

Critérium Ciclisme i Gran Fons

La Nucia serà seu per primera vegada d'un emocionant Critérium Internacional i Gran Fons de Ciclisme els dies 26 i 27 d'octubre. Per als ciclistes d'alt rendiment, el Critérium oferirà una oportunitat per a mesurar habilitats entre ells mateixos, que serà el dissabte 26 d'octubre. Mentre el diumenge 27 d'octubre es desenvoluparà el Gran Fons La Nucia perquè els ciclistes de tots els nivells puguen gaudir d'una ruta excepcional pels excepcionals paisatges d'esta zona.

 

Pujar