1 de desembre de 2020 1/12/20

Company: 'La Xarxa Exterior de l'Ivace és un gran aliat per a les empreses en la seua estratègia internacional'

  La directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Júlia Company, ha participat a Ibi en el primer Congrés 'Ibi la gran Fàbrica', un encontre on es vol promocionar la indústria local i el seu potencial internacional.

  En la seua intervenció, Company s'ha mostrat molt satisfeta pel desenvolupament d'iniciatives com aquest primer congrés ja que permeten "donar la veu a les empreses i sobretot destacar el bon fer i el potencial del teixit empresarial local".

  "Un teixit empresarial integrat per empreses que han sabut reconvertir-se i apostar per la innovació, el disseny, la qualitat i la internacionalització", ha destacat.

  Company ha aprofitat la seua intervenció per a explicar als assistents els suports de l'Ivace amb especial incidència en els destinats a facilitar la internacionalització empresarial, una estratègia per la qual han apostat ja més de 7800 empreses en la província d'Alacant.

  En aquest sentit, ha convidat a les empreses a acostar-se a l'Ivace per a sol·licitar suport i sobretot conèixer "tot el que podem fer a través de serveis personalitzats i adaptats a les necessitats de les empreses en cada mercat".

  Per a açò, l'Ivace compta amb un actiu molt important com és la Xarxa Exterior, que ha sigut reforçada per l'actual equip de govern i "que es converteix en un gran aliat per a les empreses en la seua estratègia internacional".

  En l'actualitat, la Xarxa Exterior de l'Ivace està present en 25 països i ofereix servei en 35 mercats estratègics. L'Ivace està present en mercats com Japó, Xile, Angola, Indonèsia, Corea del Sud, França o Emirats Àrabs amb l'objectiu de facilitar la presència a les empreses valencianes.

  La internacionalització és un procés que requereix recursos econòmics i humans. "En aquest procés, el fet de comptar amb un expert que t'acompanya, t'assessora i et facilita l'estratègia en altres països, alguns d'ells allunyats tant geogràfica com culturalment, és un suport molt important, una gran ajuda", ha indicat.

  La selecció de mercats es decideix en una comissió de mercats, integrada per les Associacions dels sectors més exportadors de la Comunitat, així com per les institucions amb competències en internacionalització com ICEX, cambres de comerç i Ivace. Entre els criteris que s'han utilitzat per a realitzar la selecció, figuren la grandària del mercat, el comportament de la seua economia i les oportunitats de negocis per als productes de la Comunitat Valenciana.

  Serveis personalitzats

  Des de les delegacions d'Ivace Internacional en l'exterior, es desenvolupa un ampli ventall de serveis, personalitzats i adaptats a les necessitats i fase d'internacionalització en la qual es troba l'empresa.

  Les empreses poden sol·licitar un viatge de prospecció, un sondeig de mercat per a comprovar què acceptació tenen els seus productes, la cerca d'un canal de distribució, l'acompanyament a una fira internacional o una agenda de contactes amb una missió comercial, entre altres serveis. Tot açò a preus molt reduïts que van des dels 100 euros als 500 euros depenent de la grandària de l'empresa.

  Pujar