20 de novembre de 2019 20/11/19

Godella posa en marxa un projecte de cuina contra el canvi climàtic

Godella posa en marxa un projecte de cuina contra el canvi climàtic - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Godella posa en marxa un projecte de cuina contra el canvi climàtic - (foto 2)
  Godella posa en marxa un projecte de cuina contra el canvi climàtic - (foto 3)

  L'alcaldessa de Godella i regidora d'Agricultura, Eva Sanchis, es va reunir ahir amb Nani Moré i Carles Soler –fundadora i representant, respectivament, de l'Associació Catalana de Menjadors Ecològics- per encetar un projecte de cuina climàtica, en el qual es formarà a sis cuines de tota la comarca amb l'objectiu de reduir la seua impremta hídrica i mediambiental, i apostar per productes de proximitat i temporada.

  Godella serà el poble que liderarà esta experiència pilot. Entre les cuines seleccionades, hi haurà la d'un hospital, escoles, restaurants, etc. i també la de la residència per a persones majors 'La Saleta', ubicada en Campolivar.

  «En una primera fase s'impartirà una formació per proposar canvis en els menús, fomentant el consum de proteïna vegetal en lloc d'animal, doncs està demostrat que en el primer cas, el procés de producció consumeix molta menys aigua i energia i és més respectuós amb el medi ambient», ha explicat Eva Sanchis.

  El projecte està finançat per la Diputació de València i es posarà en marxa en distints punts de l'Horta Nord. De manera simultània, també es durà a terme en la zona del Maresme (Barcelona) i en Lleida. En total, seran 26 les cuines que tractaran de capgirar, amb els productes oferts als seus menús, el canvi climàtic.

  «Hem de ser ben conscients del que mengem, no només per dur una dieta saludable, sinó també per tractar de reduir les emissions de CO2. Amb este objectiu liderarem amb molta il·lusió este projecte que posa de manifest la importància de la cuina i els hàbits alimentaris en la lluita contra el canvi climàtic», ha afegit Sanchis.

  Després d'una primera fase de diagnosi en què es farà una valoració de com estan treballant les distintes cuines, tindrà lloc la formació on es proposaran els canvis en els menús i, per últim, es farà una valoració de com s'ha reduït la impremta hídrica i mediambiental.

  ocultar
  Godella posa en marxa un projecte de cuina contra el canvi climàtic
  Pujar